10.09.2009 10:45

Míchel i Guardiola, el retrobament de dos cracs

Jesús Carrillo

Dissabte, a Getafe, Josep Guardiola i Michel tornaran a enfrontar-se, ara a les banquetes del Coliseum Alfonso Pérez. Set cops van jugar l’un contra l’altre com a futbolistes. Guardiola mai va perdre contra el madridista a la Lliga.

Les set ocasions en què els dos tècnics capdavanters a Primera Divisió -Getafe i Barça són líders- van enfrontar-se com a jugadors dins d’un rectangle de joc, Guardiola mai va perdre amb el Barça, contra el Reial Madrid.

El primer cop, l’any del doblet

michel_contra_fcb-x2xOk.jpgEl primer cop que van coincidir Guardiola i Michel va ser la temporada 1991/92. El Barça, campió de Lliga l’any anterior, volia repetir èxit en el torneig de la regularitat. Aquell any els tècnics de Barça i Getafe van jugar els dos clàssics, i la igualtat de forces va ser clara en els enfrontaments directes. Els dos partits van acabar amb empat a un gol.

Primera victòria

Guardiola va guanyar Michel per primera vegada la temporada 1992/93. Els de Cruyff, campions d’Europa i de Lliga, debutaven a l’estadi davant, precisament, el Reial Madrid. Un gol de Stòitxkov a l’últim minut del partit donava els 2 primers punts al Barça. Michel va marcar des del punt de penal l’únic gol que, a la Lliga, va fer al Barça.

Dues victòries per al Dream Team

julio_99_manda_0.jpgLa temporada 1993/94 va ser la de més èxit per al Barça i per aquest enfrontament directe entre Josep Guardiola i Michel. El Barça va guanyar els dos partits d’aquella Lliga. El primer clàssic els blaugranes el van guanyar per 5-0 al Camp Nou. La tornada, a la penúltima jornada del campionat, també va ser per al Barça, que va derrotar el Madrid, al Bernabéu, per 0-1.

Els dos últims

La temporada 1995/96 va ser l’últim any en què es va produir un enfrontament directe entre tots dos. Va ser l’últim any de Cruyff a la banqueta blaugrana. La cinquena jornada el clàssic es va jugar al Bernabéu, i els blaugranes van empatar a un gol. La tornada al Camp Nou va provocar una de les grans victòries blaugrana d’aquell any. El Barça va guanyar per tres gols a zero, dos dels gols marcats pel bosnià Meho Kodro.
La ratxa ha de continuar
El resum d’aquests enfrontaments és de quatre victòries per al blaugrana, tres empats i cap derrota. Guardiola i Michel porten dues temporades -aquesta és la tercera per a cadascun d’ells- dirigint des de la banqueta. Fins ara mai s’han enfrontat. Aquest dissabte serà la primera vegada que ho facin dos referents de Barça i Madrid.