Una porteria ben coberta

02.09.2009 18:41

Edgar Fornós

Dels quatre partits oficials que el Barça ha jugat aquesta temporada, només l’Athletic Club de Bilbao ha aconseguit perforar una porteria que manté uns números notables: un gol rebut en 346 minuts.

Les estadístiques dels partits oficials disputats fins al moment pel FC Barcelona només escriuen una diana en la casella del gols en contra. El davanter del Athletic Club, Oscar De Marcos, és l’autor de l’únic gol que ha rebut el Barça en els quatre partits oficials. Va ser a l’anada de la Supercopa d’Espanya ( 1-2 ) disputada a l’estadi de San Mamés.

346 minuts sense encaixar gols

Els 90 minuts de la tornada de la Supercopa d’Espanya ( 3-0 ) i del primer partit de Lliga contra l’Sporting de Gijón ( 3-0 ), sumats als 120 que es van disputar a Mónaco ( 1-0 ), més els 46 minuts que van transcórrer després del gol de De Marcos, acumulen un total de 346 minuts sense rebre cap gol.

Alves, Piqué i Puyol, fixes

a02.jpgEls defenses Dani Alves, Gerard Piqué i Carles Puyol són els intocables d’una defensa que guarda amb molta eficàcia les esquenes a Víctor Valdés. La posició que varia, si més no en els primers partits oficials, és la del lateral esquerre on el tècnic combina el francès Eric Abidal amb el nou fitxatge Maxwell.
Es pot millorar respecte l’edició anterior?
Amb els números que va presentar el Barça la temporada passada sembla difícil, per no dir impossible, que a hores d’ara ja es superi algun registre anterior. Si fem un cop d’ull als quatre primers partits oficials del Barça 2008/09 veurem com es van rebre 3 gols: 1 contra el Wisla a la prèvia de la Champions i 2 més a la Lliga contra el Numància i el Racing a la primera i segona jornada del campionat.