Victòries de l’Athletic i el Xakhtar

21.08.2009 09:37

Els dos propers rivals del Barça van guanyar el seus respectius partits d’anada del play-off de l’Europa League. Els bascos es van imposar al Tromso per 3-2, mentre que el Xakhtar va sentenciar l’eliminatòria guanyant al Sivasspor per 0-3.

L’Athletic de Bilbao va guanyar al Tromso noruec en el temps afegit i després de remuntar dos cops un marcador advers. L’equip basc, que diumenge visitarà el Camp Nou per jugar la tornada de la Supercopa d’Espanya, va patir de valent per imposar-se al seu rival que poc abans del descans s’avançava en el marcador amb un gol de Moldskred.

Athletic-Tromso_2.jpgL’equip de Caparrós va haver de treure tot el seu caràcter per capgirar el marcador. Javi Martínez, de penal, empatava en el minut 62, però quan semblava que el partit començava a decantar-se del costat local, Lindpere feia l’1-2. L’Athletic mai va perdre la fe i en els darrers cinc minuts va capgirar definitivament el marcador. De Marcos, en el minut 86, i Llorente en temps afegit posaven el definitiu 3-2 que permet a l’equip biscaí afrontar el partit de tornada amb més tranquil·litat.

El Xakhtar deixa l’eliminatòria setenciada a Turquia (0-3)

Sivasspor-Xakhtar_2.jpgEl rival del Barça a la Supercopa d’Europa va golejar el Sivasspor turc per 0-3 i pràcticament s’assegura la classificació per a la fase de grups de l’Europa League. L’equip ucraïnès va encarrilar el partit ben aviat quan en el minut 6, Gai feia el 0-1. L’equip de Lucescu no va deixar el partit decidit fins ben entrada la segona part. En el minut 76, Ilsan col·locava el 0-2 en el marcador i a cinc minuts del final, Kobin establia el definitiu 0-3. El partit de tornada es jugarà a Donetsk el dimarts 25 d’agost, tres dies abans de la final de la Supercopa.
Bona jornada per als equips de la Lliga espanyola
Els tres representants de la Lliga espanyola a l’Europa League no van fallar i van guanyar els seus partits respectius. Aquests van ser els marcadors: