Pedro ja goleja

16.08.2009 23:58

Roger Bogunyà

Pedro s’ha estrenat com a golejador del primer equip a San Mamés. El de Tenerife ha fet el seu primer gol com a blaugrana i, a més, amb una diana de molt mèrit, des de fora de l’àrea.

A l’inici de la temporada passada va deixar de ser Pedrito per passar a dir-se Pedro. Amb tot, va compartir el curs entre el primer i el segon equip. Ara, Josep Guardiola ja ha anunciat que no jugarà més al Barça Atlètic. Pedro no ha necessitat més de 68 minuts a agrair-li la confiança, ja que ha estat l’autor de l’ 1-2 .

“Sí que sabia que era el meu primer gol i estic molt content”, ha reconegut posteriorment a Barça TV. El seu primer gol ha arribat en un escenari històric com és San Mamés.

També hi assisteix

WEB_27.jpgDeu minuts abans, però, Pedro ja havia estat protagonista en la jugada de l’1-1, quan ha assistit perquè Xavi afusellés la porteria d’Iraizoz. “He vist Xavi darrere sol i li he donat la pilota perquè estava millor posicionat que jo”, ha confirmat el tinerfeny. Dit i fet. Assistent i golejador, Pedro ha fet oblidar les destacades absències en atac d’homes com Messi i Ibrahimovic.

Xavi, autor del primer gol oficial

L’autor del primer gol oficial de la temporada, però, ha estat Xavi Hernández. El de Terrassa ha completat una actuació sublim al migcamp –ha estat ovacionat quan ha estat substituït- i ha tingut força presència a l’atac. Abans del gol de l’empat, a la primera part ha gaudit d’una altra claríssima ocasió en què li ha faltat punteria.

Amb aquest gol, Xavi agafa el relleu d’Eto’o, que va ser l’autor del primer gol oficial ara fa un any. Aquell dia, contra el Wisla al Camp Nou, Xavi Hernández va fer el 2-0.
Dos pals
El primer partit oficial també ha deixat força curiositats. La primera, la quantitat de xuts fets pel Barça des de fora de l’àrea: el remat al travesser de Bojan i Alves, el gol de Pedro, els intents de Keita... La segona és la mala sort dels blaugranes amb els pals, ja que ni Bojan ni Alves han tingut la fortuna de cara en les seves accions, en què Iraizoz sempre ha fregat la pilota amb la mà. En un partit, els primers dos pals del curs.