Tres de tres contra l’Athletic Club

12.08.2009 16:14

Berta Brau

El FC Barcelona i l’Athletic de Bilbao es van veure les cares en tres ocasions el curs passat. Tres partits, tres victòries blaugranes. Uns precedents que somriuen al Barça de cara a la disputa de la Supercopa d’Espanya.

San Mamés, Camp Nou o Mestalla, poc va importar l’escenari la temporada passada. I és que els blaugranes van signar un tres de tres davant l’Athletic Club en guanyar tots els partits que van disputar, dos de Lliga i la final de la Copa del Rei.

Victòria per la mínima

athletic-fcb_x2x.JPGEl primer dels tres xocs va tenir lloc a la setena jornada. Amb el seu futbol directe, els blanc i vermells van començar el partit amb força fent perillar la porteria blaugrana que Valdés va defensar amb eficàcia. El Barça, amb el seu joc de toc, va aconseguir a poc a poc agafar les regnes del partit. El que podria haver acabat en empat va convertir-se en victòria blaugrana gràcies a un gol d’Eto’o marcat en el minut 63, culminació brillant d’una gran jugada individual d’Henry.

Segon triomf en Lliga

athletic-fcb_x1x.JPGEl següent partit catalanobasc va tenir lloc a la segona volta de competició regular. L’escenari, el Camp Nou. El resultat, 2 a 0 per als barcelonistes. Tot i la lluita inicial que va protagonitzar el conjunt de Bilbao, el Barça va guanyar la partida en terreny aliè, és a dir, en el joc aeri. Busquets va rematar a porteria un llançament de falta de Xavi fent pujar l’1 a 0 al marcador. El gol de Messi de penal convertit en el minut 31 va ser l’estocada d’una valuosa victòria d’un Barça que tornava a degustar el triomf després de cinc partits sense guanyar.

Tercer triomf i primer títol

_M3_9562.JPGLa final de la Copa del Rei a Mestalla va ser el tercer xoc entre els dos conjunts. El primer títol de la temporada estava en joc i se’l jugaven dos equips que es coneixien molt bé. De nou, els bilbaïns van començar molt forts imposant el seu estil i el seu ritme, i es van avançar, mitjançant un gol de Toquero, en el marcador. Aquesta diana va despertar els blaugranes, que es van posar les piles i van acabar aixecant la 25a Copa del Rei de la història del club.
Còmput golejador favorable
Pel que fa a victòries, el Barça guanya àmpliament la partida, però l’avantatge també és notable pel que fa al còmput golejador. Els de Guardiola van marcar un total de set gols, mentre que només en van encaixar un.