El Cruzeiro, l’altre finalista de la Libertadores

03.07.2009 11:59

Pau Ramírez

Un dels possibles rivals del Barça al Mundial de Clubs sortirà de la final de la Copa Libertadores d’Amèrica que disputaran el Cruzeiro brasiler i l’Estudiantes de la Plata argentí. El 15 de juliol es coneixerà el campió.

Si dimecres l’Estudiantes es convertia en el primer finalista després d’eliminar en una de les semifinals el Nacional de Montevideo per un global de 3-1, ahir el Cruzeiro aconseguia el seu accés amb un empat a dos gols al camp del Gremio de Porto Alegre.

El guanyador de la màxima competició a nivell sud-americà es classificarà directament per al Mundial de Clubs i serà, doncs, un possible rival del FC Barcelona, que hi assistirà com a vigent campió d’Europa.

Partit sentenciat al descans

maxi-lopezcruzeiro.jpgDesprés d’haver guanyat per 3-1 el partit d’anada, disputat al Mineirão de Belo Horizonte, el Cruzeiro va sortir a defensar el seu avantatge, contra un Gremio llançat a l’atac però sense gaire encert de cara a porteria. La manca d’eficàcia la va pagar cara l’equip de Maxi López (que va jugar tot el partit), ja que, en dos contracops, l’equip miner va sentenciar el partit abans del descans.

El davanter Wellington Paulista, exjugador de l’Alabès, va aprofitar al minut 34 una bona acció de Kléber per la banda dreta per rematar a plaer i fer el 0-1, que obligava el conjunt ‘gaúcho’ a fer 5 gols si no volia caure eliminat. El mateix jugador va ensorrar les esperances dels 40.452 espectadors que van omplir l’Olímpico amb un segon gol de cap poc abans del descans.

Amb l’eliminatòria decidida, el Gremio va treure l’orgull a la segona meitat, en què va poder empatar el partit amb dos gols de Réver i Souza que van acabar sent insuficients per continuar vius a la competició continental americana.

Buscant el seu tercer títol

Ara, l’equip de Belo Horizonte, on hi juga l’exblaugrana Juan Pablo Sorín (baixa per lesió), buscarà la seva tercera Copa Libertadores, després d’haver guanyat la del 1976 i la del 1997, i haver perdut la del 1977 als penals contra el Boca Juniors. L’Estudiantes, per la seva part, va guanyar consecutivament les finals del 1968, 1969 i 1970 i va perdre la del 1971.
Dotzena final entre l’Argentina i el Brasil
El domini dels equips argentins i brasilers a la Libertadores és aclaparador. Fins ara, entre tots dos països han guanyat 34 de les 49 edicions disputades (21 victòries de clubs argentins i 13 de brasilers). Equips d’ambdós països s’han enfrontat fins ara en 11 ocasions en una final, amb un balanç de 8 victòries d’equips argentins i 3 d’equips brasilers.