Márquez marca en el partit inaugural (1-1)

11.06.2010 18:47

Un gol del blaugrana Rafa Márquez ha donat l’empat a Mèxic davant Sud-àfrica (1-1) en el partit inaugural del Mundial 2010 disputat al Soccer City de Johannesburg.

Sud-àfrica i Mèxic no han decebut en el partit inaugural del Mundial 2010. Els més de 94.000 espectadors que han omplert el Soccer City de Johannesburg han gaudit d’un partit jugat a un alt ritme i en què tots dos equips han tingut moltes ocasions de gol. El blaugrana Rafa Márquez ha estat decisiu, ja que ha marcat el gol de l’empat mexicà.

Bon joc sense premi

El primer temps ha acabat miraculosament sense gols, ja que totes dues seleccions, especialment la mexicana, han tingut ocasions clares. El tàndem format per Guille Franco i Giovani dos Santos ha fet embogir la defensa africana.

Sud-xfrica-Mxxic_Giovanni.jpgL’exblaugrana ha tingut les millors oportunitats. En el minut 2, ha fet lluir Khune. En el 19, ha rematat fora en una bona posició, mentre que, en el 40, una centrada seva la rematat a fora per poc Guille Franco.

La selecció de Sud-àfrica també ha disposat d’alguna oportunitat, especialment en els últims minuts del primer temps. Dikgacoi ha rematat fora, mentre que Mphela no ha arribat per poc a una centrada de Tsahbalala.

En el segon temps arriben els gols

Sud-àfrica ha començat el segon temps més endollada i ben aviat ha aconseguir avançar-se en el marcador. En el minut 55, una ràpida jugada de contraatac la culminat Tshabalala, rematant creuadament una gran passada de Dikgacoi.

Sud-xfrica-Mxxic.jpgMèxic ha reaccionat i, cinc minuts després, Giovani dos Santos, el millor del seu equip, ha obligat Khune a fer una gran intervenció per evitar el gol de l’empat. Aquest ha arribat a les acaballes del partit, quan el blaugrana Márquez ha superat Khune en un mà a mà en el qual, aquest cop, el porter sud-africà no ha pogut fer res per impedir el gol.

Sud-àfrica ha pogut endur-se la victòria en l’últim minut, però el xut de Mphela s’ha estavellat al pal.

Breu i colorista cerimònia inaugural

El Soccer City de Johannesburg ha viscut una colorista cerimònia d’inauguració que ha destacat per una posada en escena multitudinària, amb molta música i amb constants al•lusions a la cultura sud-africana.

INAUGURACIO_MUNDIAL_2010.jpgDesenes de figurants amb vestits tradicionals han sortit a la gespa on hi havia un mapa del continent africà elaborat amb teles típiques del país, un escarabat gegant i una rèplica del Soccer City. Color a la gespa i també a les graderies on els 94.000 espectadors que han omplert l’estadi han lluït tot tipus de vestimentes tradicionals i samarretes de la selecció “bafana-bafana”.

En la part final de la cerimònia –que només ha durat 25 minuts– un grup de figurants vestits de blanc han sortit a la gespa i han format les 32 seleccions participants en el Mundial.