Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


De passeig per Tuilla, l'origen de Villa


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

10.06.2010 10:43

De passeig per Tuilla, l'origen de Villa

Marc Guillén


La humilitat i l’esperit treballador de David Villa està marcat per la seva infància a Tuilla. L’asturià va criar-se en un barri obrer d’un poble que vivia de la mina, com la seva família. Hem viatjat fins allà per descobrir les arrels del Guaje.


“Jo hi he viscut 20 anys i el meu caràcter es va definir allà. Ni a València, ni a Saragossa, ni a Gijón, ni enlloc. Jo em vaig formar a Tuilla.” D'aquesta manera ha explicat algun cop David Villa els seus orígens. Per conèixer-ne més detalls, hem visitat la terra que va veure néixer el nou davanter blaugrana i hem parlat amb els seus amics.

La mina

tuillaok.jpgLa vida de Villa ha estat marcada per la mineria. El seu poble, Tuilla, era el dormitori per als miners que treballaven en els tres jaciments que hi ha ben a prop. La seva família no era una excepció i el pare de Villa va ser miner tota la seva vida. No ho va deixar fins que un greu incendi a la seva planta va estar a punt de causar-li la mort. La figura del pare ha estat molt important en la seva vida i la mina ha estat el nexe d’unió d’un poble que ara només té 800 habitants.

Una lesió gairebé el deixa coix

Només tenia quatre anys quan David Villa es va trencar el fèmur al pati de l’escola. Llavors hi havia dos tractaments que es podien seguir: operar-lo, amb moltes probabilitats que es quedés coix, o fer un tractament preventiu i molt llarg. Finalment, van optar per aquesta segona opció i el petit David es va passar sis mesos enguixat i amb tractaments, però, a l’últim, va quedar plenament recuperat. Aquell episodi podia haver canviat el seu destí.

El més simptomàtic de tot és que al poble encara recorden com Villa no va deixar de jugar a futbol, tot i estar enguixat: “Es recolzava amb la cama dreta enguixada i xutava amb l’esquerra”, relata el seu amic Vicente Díaz. Alguns asseguren que això va fer que avui dia sigui un jugador ambidextre.

Orgullosos del seu caràcter

A Tuilla no hem trobat ningú que no ens repeteixi el mateix sobre la personalitat de David Villa: “Aquí tothom està molt orgullós d’ell. Que hagi arribat tan amunt sense canviar la seva manera de ser agrada molt a la gent d’aquí". La frase és d'Amparo Arce, la seva professora de l’escola del poble, però la podria subsciure qualsevol dels seus veïns.

Un dels seus amics i familiars, Héctor Ravanal Vegas, ens descriu la personalitat que hi ha al darrere del noi tímid que es posa davant de les càmeres de televisió: “És molt de la broma i d’explicar acudits, però davant de les càmeres és diferent, has de mantenir les formes, perquè si no poden pensar que estàs tot el dia fent conya”.

Futbol per dinar

2010-05-21_PRESENTACION_DAVID_VILLA_026.jpgCom molts nens del poble, David Villa es va passar la infantesa jugant a futbol sense parar. Sempre volia pilotes com a regal i, si no en tenia una a prop, la feia de paper, mirant que hi pogués jugar com més temps millor. “A l’hora de dinar, anàvem corrents a menjar a casa per així tenir una bona estona per jugar a futbol abans de tornar a classe”, remmemora el seu amic Vicente.

Una penya sense equip

A Tuilla hi ha l’Asociación Deportiva David Villa, on segueixen tots els partits del seu veí jugui amb l’equip que jugui. Per això, ara ja s’han abonat a Barça TV: “Sempre la tenim posada per seguir les notícies de Villa. Per exemple, gràcies a Barça TV vam poder veure tota la presentació en directe”, explica el fundador, Carlos A. Miguel.
Villa, en un retrat de la seva infància. Foto: Arxiu familiar
Villa, en un retrat de la seva infància. Foto: Arxiu familiar

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Tuilla, la seva passió i desconnexió
“La meva infantesa va ser meravellosa. El meu poble és el millor del món.” Així és com Villa ha definit Tuilla alguna vegada. L’asturià està enamorat del seu poble i per això hi torna sempre que l'activitat esportiva li ho permet. Allà és on Villa se sent més còmode i pot desconnectar, perquè els seus veïns el tracten amb normalitat: “Per a nosaltres segueix sent una persona normal, com si fos el teu germà o el teu cosí. Quan ve aquí al bar és com un client més que s’asseu a llegir el diari”, explica Carlos A. Miguel.


Comparteix a

Notícies Futbol

Temporada 09-10

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana