Villa marca i Pedro debuta (3-2)

29.05.2010 20:24

Marc Guillén

Set dels vuit blaugranes convocats amb la selecció espanyola han participat en la victòria que aquesta ha aconseguit per 3-2 contra l’Arabia Saudí. Villa ha fet un gol de cap gràcies a una assistència d’un Iniesta genial, i Pedro ha debutat.

L’únic blaugrana que no ha jugat ha estat Víctor Valdés, en un partit en què només es podien fer sis canvis i en el qual la presència blaugrana ha estat destacada.

Golàs de Villa

villa_celebracion_1.jpgEl nou davanter blaugrana ha jugat com a únic davanter centre i s’ha entès a la perfecció amb Iniesta. Ells dos s’han buscat contínuament, han fet una paret extraordinària que ha acabat amb un xut fora de l’asturià i han construït un gol excel•lent.

Xavi Hernández ha començat la jugada obrint a l’esquerra per un Iniesta que ha encarat al defensor i ha centrat la pilota al cap de Villa que no ha desaprofitat l’oportunitat. El davanter asturià ha col•locat la pilota a l’escaire amb comoditat.

Sis titulars blaugranes

Vicente del Bosque ha col•locat una alineació amb tots els pesos pesants de la selecció espanyola al camp i entre ells hi havia sis blaugranes: Piqué i Puyol de centrals, Busquets de migcentre, Xavi com a mitjapunta, Iniesta ha jugat per l’esquerra i Villa sol en punta. Iniesta i Puyol han jugat 60 minuts, Villa n’ha jugat deu més i la resta han jugat el partit sencer.

Pedro debuta

En el segon temps han arribat les substitucions i al minut 60 el seleccionador ha fet quatre canvis de cop. Pedro ha pogut disposar dels primers minuts amb Espanya. El canari ha jugat a l’extrem esquerre i, ha aportat el seu treball i movilitat habitual, però no ha pogut gaudir de cap ocasió de gol.

Iniesta brillant i Xavi cervell

_1RS0305_1.jpgAndrés Iniesta ha jugat a un gran nivell i ha demostrat que està plenament recuperat de la seva lesió. El manxec ha estat àgil amb els seus retalls i ha llegit les combinacions a la perfecció. Per la seva banda, Xavi ha jugat amb una llibertat total de moviments i és el timó indiscutible de l’equip.

Estil Barça

Com en la darrera Eurocopa, la selecció espanyola ha jugat amb un joc de combinació calcat al del Barça. Amb dos extrems oberts, tres migcampistes i un intercanvi continu de posicions entre els migcampistes, l’estil de joc ha estat molt similar al blaugrana.
RFEF
RFEF
Un victòria ajustada
El primer amistós de la selecció espanyola ha estat més complicat del previst. Al minut 16 una sortida en fals de Casillas ha acabat amb un gol de cap d’Hawsawi. A la mitja hora de joc Villa ha empatat el partit amb una jugada ‘made in Barça’. En el minut 59 Xabi Alonso ha marcat amb un xut ras i col•locat des de fora l’àrea. El partit semblava acabat, amb una Espanya dominadora de la pilota, però a 17 minuts per al final un xut afortunat d’Al Numare ha significat l’empat a dos. La selecció espanyola s’ha bolcat a l’àrea contrària amb més voluntat que idees i l’esforç ha acabat amb un gol de cap agònic del debutant Llorente en el temps de descompte.