L'Inter de Milà, nou campió d'Europa

22.05.2010 22:20

45 anys després d'haver-ho fet per última vegada, l'Inter de Milà ha aixecat aquesta nit a Madrid la seva tercera Copa d'Europa, agafant el relleu del FC Barcelona després de derrotar per 2-0 el Bayern de Munic.

Dos gols de Diego Milito, un a cada part, han estat suficients perquè l'Inter aconseguís el triomf. Fitxat aquesta mateixa temporada, el davanter argentí, germà del blaugrana Gabi Milito, ha acabat sent decisiu en el triplet del seu equip, després d'haver fet l'únic gol en el partit jugat contra el Siena (0-1) en la darrera jornada del calcio que va donar el títol a l'Inter id' haver sigut l'heroi a la Copa d'Itàlia del seu equip amb una diana marcada contra la Roma a la final (1-0).

L'Inter, fidel al seu estil

Si el Barça es va proclamar campió d'Europa la temporada passada a Roma oferint un futbol ofensiu i amb set jugadors en l'onze inicial formats al futbol base del club, l'Inter ho ha fet aquesta temporada amb una aposta totalment oposada: amb un futbol defensiu i sent el primer equip que presenta d'entrada un onze format íntegrament per jugadors estrangers.

Els alemanys han dominat la primera part però no han aconseguit superar la teranyina defensiva de l'Inter. Sense el sancionat Ribéry i amb un Robben molt marcat, el Bayern gairebé no ha creat perill durant els primers 45 minuts. Per la seva part, l'Inter ha enviat dos avisos abans del primer gol en dos llançaments de falta de Sneijder que Butt ha pogut salvar.

Futbol directe i efectiu

JUGADA_MILITO.jpgEn el minut 35, els de Mourinho han aconseguit obrir el marcador amb una de les seves armes, el futbol directe. Un servei del porter Julio César l'ha pentinat de cap Diego Milito, avançant-se al defensa Demichelis i ha deixat l'esfèrica per a Sneijder. L'holandès ha tornat la pilota al davanter que, sense oposició, s'ha plantat sol davant la porteria bavaresa i a plaer ha obert el marcador.

La segona meitat ha començat ben moguda, amb una bona oportunitat de cada equip en els primers instants que tots dos porters han aconseguit aturar. Obligats a fer un gol, els alemanys han tornat a tenir el control i s'han llançat envers la porteria italiana, però no han aconseguit superar la defensa de l'Inter ni a Julio César.

Milito sentencia

I novament al contraatac, Milito ha sentenciat. L'argentí ha aprofitat una passada d'Eto'o al minut 70 per marxar de Van Buyten i superar amb un xut creuat el porter Butt, sentenciant el partit. Liderat per Robben, el Bayern ha intentat a la desesperada en els darrers 20 minuts escurçar el resultat, però ha seguit sense trobar el camí del gol. D'aquesta manera, l'Inter de Milà torna a regnar a Europa 45 anys després i serà el representant europeu en el pròxim Mundial de Clubs que es disputarà a Abu Dhabi el proper mes de desembre.

L’Inter entra al “club del triplet”

ETOO_FINAL_CHAMPIONS.jpgLa victòria permet a l'equip italià entrar en el selecte grup d'equips que han aconseguit guanyar el triplet (Lliga, Copa i Copa d'Europa) en una mateixa temporada, com anteriorment ja havien fet el Celtic de Glasgow (1967), l'Ajax d'Amsertdam (1972), el PSV Eindhoven (1988), el Manchester United (1999) i el FC Barcelona (2009).
Títol amb passat blaugrana
Quatre integrants de la plantilla de l'Inter tenen un passat blaugrana. A les ja conegudes etapes de l'entrenador José Mourinho pel Camp Nou com a ajudant i de Samuel Eto'o com a jugador fins la temporada passada, cal afegir-hi les de Thiago Motta (2000/07), que, per sanció, després de ser expulsat al Camp Nou, no ha pogut jugar avui, i Ricardo Quaresma, que va tenir un fugaç pas per Can Barça la temporada 2003/04. A més a més, Samuel Eto'o s'ha convertit en el primer jugador a guanyar el triplet durant dos anys seguits i el primer a fer-ho en dos equips diferents.