Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Pedro, el segon any més golejador d’un del planter


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

19.05.2010 16:40

Pedro, el segon any més golejador d’un del planter

Marc Guillén


Fins ara cap jugador del planter blaugrana havia marcat tants gols a la Lliga com Pedro en el segon any al primer equip. Amb 12 gols la segona temporada, ha superat el registre fins i tot de Messi.


Des que la Lliga es va començar a disputar el 1928, cap jugador format al planter blaugrana havia marcat tants gols com Pedro la segona temporada amb el primer equip. A aquesta afirmació, però, s’hi han de fer dues precisions amb dos catalans.

Mariano Martín va fer 12 gols la temporada 1940/41, però venia del Sant Andreu, mentre que Josep Escolà en va fer 13 al curs 35/36, tot i que s’havia format al Sants. No poden ser considerats del planter perquè es van formar en equips d’altres barris, si bé és cert que en aquella època el futbol base no existia com avui i era habitual fitxar jugadors catalans dels equips locals.

Ni Messi

2010-05-16_PARTIDO_08.JPGLionel Messi va marcar 6 gols a la Lliga la segona temporada amb el primer equip, mentre que Pedro n’ha marcat el doble. Bé, és cert que l’argentí va debutar més aviat que Pedro i que la seva segona temporada va jugar la meitat que el canari: Messi 914 minuts, mentre que Pedro en va disputar 2.123. A la tercera temporada del crac argentí va marcar 14 gols amb una xifra de minuts similar a la de Pedro.

D’altres exemples

Mirant altres jugadors il•lustres del planter podem veure la rellevància de l’explosió de Pedro. Asensi va fer 11 gols la seva segona temporada, 1971/72, jugant més que Pedro: 2.889. Manchón va fer 9 gols la temporada 1950/51 amb gairebé els mateixos minuts que el canari: 1.871. Finalment, Rexach va fer 2 gols la temporada 1968/69 jugant 1.260 minuts.
Fotos: Miguel Ruiz / Àlex Caparrós
Fotos: Miguel Ruiz / Àlex Caparrós
23 gols en total
La dada de gols de Pedro encara és més impactant si sumem els gols en totes les competicions. El canari ha marcat 23 gols: dotze a la Lliga, quatre a la Champions, tres a la Copa, dos al Mundial de Clubs, un a la Supercopa d’Europa i el darrer a la Supercopa d’Espanya.


Comparteix a

Notícies Futbol

Temporada 09-10

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana