Un Valladolid renascut amb Clemente

12.05.2010 15:54

David Puig

L’arribada de Javier Clemente a la banqueta del Valladolid ha estat el gran revulsiu per a l’equip de Pucela. En només set jornades ha tret l’equip dels llocs de descens directe i ha donat més solidesa al seu joc.

Quan Javier Clemente va fer-se càrrec del Valladolid el 6 d’abril passat, l’equip castellà ocupava la penúltima posició amb 24 punts i estava a set de la salvació. Set jornades després, el tècnic de Barakaldo està a punt de fer realitat el miracle de mantenir l’equip en la Primera Divisió.

Una sola derrota

El Valladolid visitarà el Camp Nou fora dels llocs de descens, cinquè per la cua, tot i que empatat a 36 punts amb els tres equips que té per sota a la classificació. Però aquest equip no té res a veure amb el que ha malviscut durant tota la temporada per la part baixa de la classificació.

_DSC0018.JPGAmb Javier Clemente a la banqueta, el Valladolid només ha encaixat una derrota. Va ser fa dues jornades al Vicente Calderón, on va perdre per 3-1. En els altres sis partits que ha dirigit el tècnic basc, els castellans han sumat tres victòries i tres empats.

Amb l’estil “Clemente”

En aquestes últimes set jornades, els de Pucela han recuperat solidesa defensiva i, sobretot, autoestima i fe en les seves possibilitats. una bona prova d’això va ser la victòria del dissabte passat contra el Racing de Santander, en què el Valladolid va guanyar per 2-1 després de remuntar un gol en contra en un partit a vida o mort.

La mà de Clemente s’ha deixat notar especialment en l’aspecte defensiu de l’equip. Només ha encaixat cinc gols i d’aquests, tres van ser en un sol partit, el del Vicente Calderón. En atac, el Valladolid ha sabut treure el màxim rendiment als seus gols: set gols en set partits i 12 punts aconseguits.
El Valladolid no estarà sol al Camp Nou
Sis autocars amb 393 persones es desplaçaran des de Valladolid fins a Barcelona per donar suport a l’equip de Javier Clemente en el partit d’aquest diumenge al Camp Nou. En només un dia es van exhaurir totes les entrades que el FC Barcelona va posar a disposició del club castellà.