Messi, el gran malson de Palop

06.05.2010 13:25

David Puig

Messi i Palop es veuran les cares per vuitè cop en un partit de Lliga. L’argentí s’ha convertit en el gran malson del porter sevillista, ja que li ha marcat set gols en els set partits que han disputat.

És un dels millors porters de la Lliga i tota una assegurança sota els pals de la porteria del Sevilla, però cada cop que Andrés Palop s’enfronta a Leo Messi sap que és quasi segur que la seva porteria no quedarà a zero. Amb Iker Casillas, Palop és el porter al qual Messi ha marcat més gols a la Lliga, un total de set en set partits disputats.

Debut sense gol

Messi i Palop es van enfrontar per primer cop la temporada 2005/06. El Sevilla visitava el Camp Nou a la 15a jornada de Lliga. L’equip de Rijkaard va guanyar per 2-1, però Messi es va quedar sense marcar. La seva estrena golejadora va ser la temporada següent. El Barça es va imposar per 3-1 a l’estadi i Messi va superar Palop per primer cop marcant el tercer gol blaugrana.

De dos en dos

web_Barcelona-Sevilla_08.jpgDes d’aquell partit, Messi es va convertir en un malson per a Palop. El blaugrana li ha marcat sis gols en cinc partits i, a més, ho ha fet a parells. Dos gols de l’argentí van donar la victòria al Barça per 2-1 en la visita de l’equip andalús el 22 de setembre del 2007. En absència de Ronaldinho, Messi va ser el jugador resolutiu que necessitava el Barça en un partit molt equilibrat i va batre Palop amb dos gols en l’últim quart d’hora del partit que van resultar decisius.

Messi s’estrena al Sánchez Pizjuán

messi1.jpgFins la temporada passada, Palop s’havia imposat en els duels particulars amb Messi al Sánchez Pizjuán, on l’argentí encara no havia estat capaç de batre el porter valencià. La ratxa es va trencar el 29 de novembre del 2008 en el primer partit de l’anomenat ‘Tourmalet’ de la Lliga en què el Barça s’enfrontava als primers classificats del campionat. Un Messi estel•lar va amargar la vida a Palop marcant-li dos dels tres gols que va encaixar l’equip de Manuel Jiménez.

Dos gols, Pitxitxi i campions d’hivern

2010-01-16_FCB_-_SEVILLA_001.jpgL’últim cop que s’han enfrontat Messi i Palop va ser el 16 de gener en el partit de la 18a jornada de Lliga jugat al Camp Nou. El Barça va golejar per 4-0 i Messi va tornar a marcar dos gols a Palop que li van permetre superar David Villa com a màxim golejador del campionat amb 14 gols. A més, amb aquella victòria el Barça es proclamava campió d’hivern, ja que sumava 46 punts, cinc més que el Reial Madrid a una jornada per acabar la primera volta.

Palop, malson de Messi i del Barça

sevilla-fcb_x31x.JPGPerò no sempre Messi ha sortit guanyador dels duels amb Palop. El porter del Sevilla va ser decisiu en l’eliminatòria dels vuitens de final de la Copa del Rei. En el partit de tornada jugat al Sánchez Pizjuán i amb un 1-2 del partit d’anada, Palop va evitar la classificació del Barça per a la següent ronda amb una actuació impecable. El porter va amargar la nit a Messi i al Barça amb intervencions miraculoses. L’argentí va ser el gran damnificat, ja que Palop li va aturar fins a tres claríssimes ocasions de gol que van ser decisives per evitar que el Barça capgirés l’eliminatòria.
Iker Casillas, l’altra víctima de Messi
L’altre porter a qui més gols ha marcat Messi a la Lliga és Iker Casillas. Com en el cas de Palop, Messi ha marcat set gols al porter madridista, però ho ha fet en vuit partits. L’últim gol el va marcar al Santiago Bernabéu, on l’argentí va inaugurar el marcador rematant una assistència de Xavi. El partit va acabar amb 0-2 i aquella victòria permet que el Barça sigui líder en solitari a dues jornades per al final del campionat.