Deportivo, una volta sense guanyar a fora

13.04.2010 12:18

Edgar Fornós

El Deportivo de la Corunya, proper rival del FC Barcelona a l’estadi, fa tota una volta que no guanya lluny de Riazor. Una victòria al camp del Racing per 0-1 a la jornada 12 és la darrera vegada que va sumar els tres punts com a visitant.

Mirant els registres de l’equip de Miguel Ángel Lotina fora de casa, ningú diria que el Deportivo encara pot somiar acabar la temporada classificat en zona europea. I es que els gallecs només han sumat 16 punts com a visitants i ja fa 20 jornades, una volta sencera, que no aconsegueixen guanyar en un camp que no sigui el seu.

Una victòria quasi oblidada

Un gol de Lopo al minut 76 de partit contra el Racing de Santander va permetre al Deportivo imposar-se al Sardinero. Era la 12a jornada de Lliga i pocs podien imaginar-se que el Deportivo estaria una volta sencera sense tastar el sabor de la victòria fora de casa.

De més a menys

Només un triomf en els últims vuit partits de Lliga ha tret el Deportivo de les posicions capdavanteres de la classificació. Lluny queda ja un inici magnífic que va mantenir els de Lotina algunes jornades en posicions de Lliga de Campions. Contra el Barça, els gallecs miraran de redreçar el seu rumb i escalar posicions.

A Riazor es mantenen les il•lusions

Novè classificat a cinc punts de les posicions que donen accés a l’Europa League, antiga Copa de la UEFA, i a vuit de la Champions. Aquesta és la situació d’un conjunt que si encara té opcions de lluitar per seguir mirant cap a la zona noble de la taula és gràcies al bon paper que ha ofert a casa. Dels 43 punts que suma el Deportivo, gairebé dos terços (27) els ha obtingut a Riazor. Vuit de les dotze victòries les ha assolit com a local.

Triomf blaugrana a l’anada
El FC Barcelona va viatjar a la Corunya a la 13a jornada de Lliga per enfrontar-se al Deportivo. Messi va avançar el Barça al minut 26, però Adrian va empatar poc després. En els últims deu minuts, els de Guardiola van sentenciar marcant el segon i el tercer gol, obra del mateix Messi i de Zlatan Ibraimovic. Els tres punts van volar, en aquella ocasió, cap a Barcelona.