Torna un Athletic Club europeu al Camp Nou

02.04.2010 10:51

Edgar Fornós

L’Athletic Club, proper rival del Barça a la Lliga, feia vuit temporades que no visitava el Camp Nou ocupant posició europea a la taula. L'última vegada va ser al 2002, quan els bascos van arribar a Barcelona sent sisens en la classificació.

El Camp Nou haurà de buscar un bon vestit per al dissabte amb motiu del partit que els blaugrana disputaran contra l’Athletic Club de Bilbao. I es que feia molts anys, concretament vuit, que el conjunt basc no arribava a l’estadi ocupant una plaça en la zona noble de la classificació, la que dóna accés a Europa. L’ocasió mereix una atenció màxima.

Mal record del Bilbao europeu

Justament, l'última derrota del FC Barcelona a casa davant l’Athletic Club va ser amb un Bilbao classificat en llocs de UEFA. Urzaiz va avançar els bascos al minut 10 de partit. En la segona part, Rivaldo va empatar al quart d’hora, però un jugador que anys més tard vestiria de blaugrana, Santi Ezquerro, va marcar l’1-2 amb què es va arribar al final. L’equip, aleshores dirigit per l’alemany Jupp Heynckes, va ser capaç de robar els tres punts de l’estadi en la 14a jornada de Lliga.

Situació privilegiada

llorente1.jpgSi en temporades anteriors el Bilbao havia arribat a coquetejar amb les posicions de descens, aquest any es troba en una més que admirable sisena posició empatat a punts (45) amb el cinquè classificat, el Sevilla. A més, els de Joaquín Caparrós estan només a dos punts de la Lliga de Campions. El Mallorca és, ara per ara, el que marca la línia de la Champions, ja que suma 47 punts.
El conjunt basc celebrant un dels seus gols aquesta temporada. Fotos: Athletic Club
L’últim precedent, un 2-0
La temporada passada el Barça va aconseguir tres punts molt importants per mantenir-se al capdavant de la classificació davant de l’Athletic Club de Bilbao a casa. Un gol de Sergio Busquets i un altre de Messi des dels onze metres van certificar una victòria culer que va permetre ampliar distàncies respecte del segon classificat, el Reial Madrid. Els blancs, en aquella jornada 26 del campionat, van punxar al Bernabéu davant de l’Atlètic de Madrid (1-1).