Visita del València, resultat incert

12.03.2010 11:49

Marc Guillén

La història recent marca el to del proper partit de Lliga contra el València: igualtat absoluta. En les últimes dotze temporades, el Barça ha guanyat quatre partits, n’ha empatat quatre i n’ha perdut quatre més.

El tercer classificat de la Lliga visitarà el Camp Nou aquest diumenge. Si la classificació no és prou aclaridora, els precedents recents mostren la dificultat del proper partit.

Sis anys sense guanyar el València

El Barça-València de la temporada 2000/01 sempre serà recordat pel golàs de xilena de Rivaldo que a l’últim instant va donar la victòria per 3-2 i la classificació per a la Champions. A partir de llavors, el Barça va ser incapaç de guanyar el València al Camp Nou en les següents sis temporades, en les quals Serra Ferrer, Rexach, Van Gaal i Rijkaard van passar per la banqueta blaugrana.

web_02.jpgEn aquests sis anys els valencianistes sempre es van avançar en el marcador i els blaugranes van aconseguir empatar el partit quatre vegades amb un gol en els últims minuts. En la temporada 2001/02 Gabri va marcar al minut 73, en la 2004/05 Ronaldinho va empatar de penal, la temporada següent Deco va igualar el resultat al minut 81 i en la 2006/07 Iniesta va ser l’encarregat de respondre al gol inicial del València.

Dues golejades recents

fcb-valencia_x3x.jpgEls dos últims precedents al Camp Nou contra el València són força més positius. Rijkaard va guanyar per primer cop a casa el València amb una golejada per 6-0, en un partit intranscendent del final de la temporada 2007/08. L’any passat, l’equip de Guardiola va guanyar amb un contundent 4-0, amb tres gols d’Henry.