Tres precedents amb empat a un gol

23.02.2010 11:20

Jesús Carrillo

De les tres eliminatòries jugades l’any passat a la Champions, el Barça va empatar en tots els casos a un gol lluny el Camp Nou. A Lió, Munic i Londres els empats amb gol donaven al Barça la classificació per a la final.

El Barça 2008/09 va ser, com aquest any, campió del seu grup a la Lliga de Campions. Fins a arribar a la final, els de Guardiola van deixar enrere Olympique de Lió, Bayern de Munic i Chelsea. Curiosament, en tots tres partits lluny del Camp Nou –corresponents als vuitens, quarts i semifinal– el resultat va ser idèntic: empat a un gol.

Molt just a Gerland

WEB_17.jpgJust abans de visitar l’Stuttgart, Txiki Begiristain i Pep Guardiola recordaven el patiment en l’anada dels vuitens de final de la passada edició. Als cinc minuts de partit, el brasiler Juninho Pernambucano marcava de falta el primer i únic gol pels francesos. Benzema, per partida doble, i Kallstrom van disposar de bones ocasions per fer més gols. A la segona part, en una acció d’estratègia a pilota aturada el Barça va igualar el resultat amb gol de ‘Titi’ Henry.

Tràmit a l’Allianz Arena

A07.jpgLa golejada del partit d’anada dels quarts de final davant el Bayern de Munic (4-0) feia que la tornada a la capital bavaresa fos pràcticament de tràmit. Franck Ribéry va avançar el Bayern a la represa, però un gran gol de Seydou Keita en culminar una brillant acció col•lectiva a les acaballes certificava la classificació culer.

Don Andrés de Londres

chelsea-fcb_x12x.jpgLa tornada de semifinals de la Lliga de Campions es va resoldre a Stamford Bridge amb un tercer 1-1 consecutiu. Als 92 minuts de joc, Iniesta va enviar la pilota des de la frontal de l’àrea gran a l’escaire esquerre de la porteria de Peter Cech, porter del Chelsea, gol que certificava el pas a la gran final de Roma davant el Manchester United. El Barça, doncs, es va guanyar el dret de jugar la final de la màxima competició continental després d’empatar els últims tres partits jugats, la tornada dels quarts de final i els dos partits de semifinals.
Una victòria a domicili en l’últim any
Des dels vuitens de final de l’any passat, el Barça, a banda de la gran final a l’Olímpic de Roma, només ha obtingut una victòria a domicili. Tant a les eliminatòries directes del any passat com a la fase de grups d’aquest any, el Barça ha derrotat lluny de Barcelona únicament el Dinamo de Kíev (1-2). Al camp de l’Inter i contra el Rubin, a Kazan, el campió d’Europa va empatar sense gols.