2009: després del Calderón, com un coet

16.02.2010 12:28

2009: després del Calderón, com un coet cap al títol

Jesús Carrillo

La història es va repetir diumenge al Calderón de Madrid. El Barça va tornar a ensopegar. L’any passat, però, la derrota contra els matalassers va ser un punt d’inflexió extraordinari. L’equip va sumar després set victòries consecutives a la Lliga.

r.madrid-fcb-alegria_x2x.jpgDesprés de la derrota de la temporada passada al Calderón (4-3), els de Josep Guardiola van sumar set partits consecutius amb victòria. Athletic Club, Almeria, Màlaga, Valladolid, Recreativo, Getafe i Sevilla van viure com la piconadora blaugrana guanyava sense aturar-se. Un empat a València (2-2), l’històric 2-6 a Madrid i un empat més davant el Vila-real a l’estadi van ser els resultats següents abans de guanyar la Lliga.

Mateixes sensacions

01-03-09_ETOO_01.jpgAquest any la situació no ha de ser gaire diferent de la viscuda la temporada passada. El Barça té per endavant gairebé tota la segona volta. A més, els de Guardiola, que van començar la Lliga a final del mes d’agost de l’any passat, no han perdut el primer partit fins a mitjans de febrer. Fa un any es sumaven tres derrotes després de l’encaixada al Calderón.

16 partits de Lliga

A banda dels dos partits de Champions, als blaugranes tenen setze partits per endavant. És a dir, 48 punts per disputar. L’any passat, després de perdre 4-3 al Manzanares, el Madrid es va col•locar a sis punts. El Barça, però, només va necessitar deu jornades més per guanyar la Lliga. Dels 30 punts en joc en va fer 26.

2010-02-14_PAR_17.JPGSi la dinàmica guanyadora és la mateixa o semblant, els de Guardiola tenen totes les possibilitats de tornar a ser campions de Lliga, tot i que la diferència respecte al Madrid és inferior respecte dels números del curs passat.

Acció aèrea del darrer cap de setmana, al Vicente Calderón. Fotos: Arxiu FCB
L’any passat, més partits
La temporada passada els blaugranes disputaven les tres competicions. Després del partit al Calderón, encara quedava per jugar la tornada de les semifinals de la Copa del Rei i el tram final de la Champions. Aquest any, el Barça no continua viu a la Copa, però tot i això ha jugat set partits més que el seu rival directe en la lluita pel títol, el Reial Madrid, els corresponents a les dues Supercopes, al Mundial de Clubs i a l’eliminatòria de vuitens de Copa.