Punxada amb l'Atlètic = Títol de Lliga

15.02.2010 13:00

Últimes sis Lligues amb punxada contra l’Atlètic

Edgar Fornós

Les últimes sis Lligues conquistades pel FC Barcelona han dut almenys una punxada contra l’Atlètic de Madrid. La més recent és la de la temporada passada, en què els blaugrana van caure per 4-3 al Calderón. Al final, el Barça va aixecar el títol.

Una vegada més, els partits que enfronten FC Barcelona i Atlètic de Madrid han anat acompanyats d’espectacle, nervis i molta emoció. En un partit en què hauria pogut passar de tot i tots els pronòstics eren incerts va acabar amb una derrota de l’equip de Guardiola al Calderón. La dada que convida a l’optimisme és que en els últims sis títols de Lliga aconseguits els blaugrana no han sumat els tres punts al feu matalasser i almenys una vegada han caigut derrotats contra l’Atlètic de Madrid.

Inici prometedor amb final dramàtic

01-03-09_MESSI_03.jpgLa temporada passada el Barça trepitjava la gespa del Calderón com a líder de la Lliga, però tocat després d’empatar davant el Betis i perdre contra l’Espanyol al Camp Nou. Els blaugrana es van situar 0-2 en el marcador ben aviat, però els locals van aconseguir capgirar el resultat i imposar-se per 4-3.

El malson de les Lligues de Rijkaard

BF1F7675.jpgEl Barça va sumar dos títols de Lliga amb Frank Rijkaard a la banqueta però en cap d’ells va aconseguir derrotar a l’Atlètic de Madrid. La temporada 2004/05 va registrar un empat al Calderón (1-1) i una derrota a casa (0-2). La següent, la 2005/06, els resultats van ser 2-1 al Manzanares i 1-3 al Camp Nou.

Un típic Atlètic-FC Barcelona

Van Gaal ja va poder comprovar en el seu primer any al club el munt de gols que s’acostumen a veure en els partits entre Barça i Atlètic de Madrid. En aquell cas, però, va tastar el gust amarg de la derrota. L’equip matalasser, dirigit per Radomic Antic, va superar els blaugrana per un contundent 5-2.

Hat-trick de Romário sense premi

BARxA_4_DINAMO_KIEV_1_x29-9-93x043.jpgLa nit en què Romário es va exhibir marcant tres gols al Vicente Calderón, incomprensiblement no va servir perquè el Barça de Johan Cruyff acabés emportant-se els tres punts. És més, va acabar perdent. Al descans el resultat era 0-3 per als blaugrana, però una segona part increïble de l’Atlètic de Madrid, en què va aconseguir quatre gols, va certificar la remuntada. Aquell any la Lliga també va ser blaugrana.
Samuel Eto'o, rodejat de jugadors atlètics la temporada passada. Fotos: Arxiu FCB
Xàfec a la nit del centenari
Un 29 de novembre plujós del 1999 el FC Barcelona celebrava el centenari amb una festa al Camp Nou. Aquella mateixa nit es disputava la 12a jornada del campionat de Lliga, que enfrontava culers i matalassers. L’Atlètic de Madrid va acabar emportant-se els tres punts de l’estadi gràcies a un gol de Jugovic abans d’arribar al descans.