Ni totes les adversitats poden amb l’equip

07.02.2010 12:36

Roger Bogunyà

El del Getafe va ser un partit molt accidentat per al Barça, que va haver de fer front a dues expulsions, un penal en contra i dues lesions. Els de Guardiola van superar totes aquestes adversitats amb nota.

Si ens haguessin dit que el Barça acabaria el matx de dissabte ( 2-1 ) amb nou homes sobre el camp i amb Alves i Touré lesionats , no ens ho hauríem cregut. L’equip va haver de fer front a un partit ple de desgràcies i contratemps que Guardiola va anar resolent com va poder.

Maxwell, a la dreta; Touré, central

2010-02-05_PARTIDO_09.JPGLa primera va ser la lesió d’Alves en l’escalfament, que va obligar Maxwell a exercir de lateral dret. A Lleó i contra la Cultural ja havia tastat la posició. El brasiler va respondre amb nota i fins i tot va sumar-se a l’atac més d’una vegada.

El segon contratemps va ser l’expulsió de Piqué al minut 25, que va fer que Touré tornés a la posició de central. Ja la coneixia de Stamford Bridge, de la final de Copa i de la final de Champions. Amb ell sobre el camp, i formant parella amb un Milito que s’estrenava com a titular en la Lliga després de la seva llarga lesió, el Getafe no va tenir ni una clara ocasió de gol.

Un 4-4-1 que millora l’equip

2010-02-05_PARTIDO_30.JPGL’equip va millorar amb l’entrada al camp, ja a la segona part, de Busquets. Sense Ibrahimovic, Guardiola va apostar per un 4-4-1 que deixava Messi sol en punta, acompanyat sempre per migcampistes com Keita o Xavi, que van tenir clares ocasions de gol. Però no tot va ser tan fàcil. Touré es va lesionar a la represa i Márquez va haver de substituir-lo a l’eix de la defensa.

Tres parelles de centrals diferents

Amb aquest canvi, el Barça formava amb la tercera parella de centrals de la nit: Márquez-Milito. Tots dos només havien coincidit a l’eix de la defensa durant els últims minuts del Tenerife-Barça i, malgrat això, es van entendre a la perfecció. Només el penal final a Soldado va esguerrar l’actuació de tots dos. Márquez va ser expulsat i Guardiola haurà d’idear una defensa inèdita –la del Getafe també va ser-ho– per enfrontar-se a l’Atlètic de Madrid.

Una expulsió amb la lliçó apresa

2010-02-05_PARTIDO_29.JPGL’expulsió de Piqué va ser la segona de l’era Guardiola a la primera part. La primera va ser la de Keita contra l’Espanyol (1-2), la temporada passada. Llavors l’equip va acusar el fet de jugar amb deu i el tècnic va reconèixer haver-se confós amb els canvis. Amb el Getafe Guardiola va encertar-la i va deixar constància que no ensopega dos cops amb la mateixa pedra.

De fet, des que Guardiola n’és el tècnic, l’equip ha patit onze expulsions, repartides en nou partits diferents, i el conjunt només ha caigut en dos d’aquests compromisos. Precisament, l'altre va ser un de poc decisiu, un Barça-Osasuna (0-1) del curs passat quan la Lliga ja era al sac. A les semifinals de Copa i Champions i amb el Madrid aquesta temporada, l’equip sempre va saber resistir tot i jugar amb deu.
Piqué i Márquez ja van ser expulsats
Curiosament, els dos jugadors que van rebre aquest dissabte la vermella, ja van rebre-la en un altre partit de la temporada passada. Va ser en el Racing-Barça (1-2), en què Messi va signar el gol 5.000 de la història blaugrana. Llavors, però, tots dos van haver de marxar en els minuts finals de partit.