L’altra cara del partit

31.01.2010 13:47

Jesús Carrillo

El triomf a El Molinón va deixar tres punts en el caseller i moltes altres dades en el bàndol blaugrana, com ara el retorn a la titularitat de Pedro i Márquez o la imbatibilitat de Víctor Valdés.

L’Sporting-Barça va ser un partit de retrobaments amb la titularitat. Rafa Márquez i Pedro Rodríguez tornaven a viure un partit des de l’onze inicial de Pep guardiola. El mexicà no ho feia des de la victòria a Tenerife (0-5), mentre que el tinerfeny va ser titular per última vegada a la Lliga davant el Vila-real, en el primer partit del any 2010. Com en ell és habitual, no va fallar en la seva cita amb el gol.

Plegats davant el Sevilla

Márquez i Pedro van jugar junts l’últim cop contra el Sevilla al Camp Nou, en la jornada 18. El ‘4’ va sortir a la segona part a causa de la lesió que va patir Carles Puyol, mentre que Pedro va entrar en el lloc d’Henry quan faltava poc per al final del partit. Evidentment, Pedro va marcar el seu ‘golet’. Aquest dissabte, a El Molinón, els dos futbolistes van jugar plegats i van tornar a guanyar.

Els davanters, més faltes que els defenses

2010-01-30_PARTIDO_04.JPGUna altra curiositat del partit davant l’Sporting: fins als minuts finals –els del temps afegit de la segona part– cap defensa i cap migcampista del Barça va cometre cap falta al llarg del partit. Ibrahimovic en va fer tres, Pedro dues i Messi dues més, amb la particularitat que els del planter van veure la targeta groga com a conseqüència d’una d’aquestes faltes.

Dues faltes de la defensa

2010-01-30_PARTIDO_22.JPGLa defensa del Barça –Puyol, Márquez, Piqué i Abidal– va arribar als noranta minuts del partit sense haver fet cap falta. En el temps de descompte, Abidal i Puyol van cometre les primeres i últimes faltes del partit, que van provocar el llançament de dues faltes laterals favorables als asturians. Només dues faltes en contra, una per Abi i una altra per al capità, que, en aquest cas, li va costar una targeta groga, fet que li impedirà jugar el proper dissabte davant el Getafe al Camp Nou.

Valdés, imbatut des del 2 de gener

El dissabte 2 de gener Valdés va encaixar el seu últim gol, fins ara, a la Lliga. El davanter del Vila-real Fuster va ser-ne l’autor. Davant el Tenerife, el Sevilla, el Valladolid i el Gijón, el porter blaugrana no ha rebut cap gol, cosa que augmenta la seva diferència respecte a Iker Casillas en la lluita per tornar a guanyar el trofeu Zamora. L’any passat, en la mateixa jornada, el Barça havia rebut 14 gols, quatre més que enguany, i després dels partits jugats pel Barça i el Madrid, l’equip madrileny ja ha rebut 15 gols. Cinc més que Valdés.