Punt final a 21 mesos impecables

14.01.2010 17:37

Jesús Carrillo

El FC Barcelona ha perdut contra el Sevilla la primera eliminatòria de les competicions en què ha participat des del mes d’abril de l’any 2008. Llavors va caure a Old Trafford, davant el Manchester United.

Han hagut de passar 21 mesos des de l’última eliminació del Barça a qualsevol de les competicions i finals en què ha participat. El 29 d’abril, a Old Trafford, el Barça va caure a les semifinals de la Lliga de Campions. El Manchester United, campió d’aquella edició, va ser fins al Sevilla l’últim equip que havia superat els blaugranes en una eliminatòria a doble partit.

Tot guanyat

FC.BARCELONA_-_MANCHESTER_UNITED_FINAL_CHAMPIONS_27-05-09_x34x.JPGDes del canvi a la banqueta, el FC Barcelona ha protagonitzat una de les èpoques més glorioses de la història del Barça de tots els temps. El Barça de Guardiola ha encadenat cronològicament Copa del Rei, Lliga, Lliga de Campions, Supercopa d’Espanya, Supercopa d’Europa i Campionat del Món de Clubs. El Sevilla ha estat, doncs, el primer equip que venç els blaugranes des de l’arribada de Josep Guardiola.

Dos anys i set mesos per al míster

Si el primer equip ha trigat 21 mesos a perdre un títol, en el cas de l’entrenador la xifra és encara més espectacular. Els vuitens de final de la Copa del Rei de la temporada actual han estat la primera derrota del tècnic de Santpedor des del mes de juliol de l’any 2007, quan es va fer càrrec del Barça B, a la Tercera Divisió.

Quatre Lligues

tornadabcn_x11x.jpgEn aquest temps, Guardiola ha guanyat tots els títols de la regularitat: la Lliga del Grup V de Tercera Divisió de la temporada 2007/08, la Lliga de Primera Divisió de l’exercici següent i també les dues Lligues de les fases de grups de la Champions, on va quedar campió del seu grup en tots dos casos.

12 eliminatòries

Guardiola ha superat 12 de les 13 eliminatòries en què ha participat des de la banqueta. Amb el Barça B, va superar el Castillo i el Barbastre per fer pujar el filial a Segona B. Com a màxim responsable del primer equip, el tècnic català s’ha adjudicat enfrontaments a la Copa del Rei davant el Benidorm, l’Atlètic de Madrid, l’Espanyol, el Mallorca i la Cultural Leonesa. A la Champions, el Wisla de Cracòvia, l’Olympique de Lió, el Bayern de Munic i el Chelsea han estat les seves víctimes. A aquesta llista hi hem d’afegir la final de la Supercopa d’Espanya jugada a doble partit davant l’Athletic Club.

I quatre finals

2009-12-16_PARTIDO_091.JPGEl Barça s’ha imposat amb Josep Guardiola en totes les finals jugades: davant l’Athletic Club a la Copa del Rei, a Roma contra el Manchester United, a Mònaco, on es va tornar a guanyar la Supercopa europea contra el Xakhtar Donetsk i, finalment, a Abu Dhabi, on el Barça va guanyar la semifinal i la final del Mundial de Clubs de la FIFA.
La Copa Catalunya del 2008
L’únic títol que el Barça no es va adjudicar l’any passat va ser la Copa Catalunya. A la fase final, jugada al mes de setembre a les Terres de l’Ebre, el primer equip va caure a les semifinals davant el Sant Andreu. En tot cas, i a causa de les dates FIFA de la competició catalana, cap jugador del primer equip hi va prendre part. A més, l’equip va ser dirigit des de la banqueta per Luis Enrique, tècnic del Barça Atlètic.