Precedent més proper amb golejada

07.01.2010 19:04

Jesús Carrillo

El 2 de febrer de l’any 2002 el FC Barcelona va jugar el seu últim partit a Tenerife, a l’Heliodoro Rodríguez. Aquell enfrontament va acabar amb golejada dels blaugranes per 0 a 6.

Patrick Kluivert va ser l’autor de quatre dels sis gols del Barça, Puyol va fer el primer i el defensa del Tenerife, David Charcos, va marcar l’últim en pròpia porta. Aquests van ser els autors dels gols de la golejada del Barça a les Illes Canàries en el que va ser el darrer partit del FC Barcelona a Tenerife.

Es dóna la circumstància que Rexach, com ara fa Guardiola de manera més que habitual, va comptar amb sis jugadors fets a les categories inferiors del club. Reina, Gabri, Motta, Sergi, Xavi Hernández i Carles Puyol van formar part de l’onze inicial barcelonista.

Gran partit de Motta

Va ser un dels primers partits com a titular de Thiago Motta, que va fer un extraordinari partit. Rexach, que arribava tocat a Tenerife i amb la possibilitat de ser acomiadat si els blaugranes no guanyaven els tres punts en joc, va canviar l’habitual sistema utilitzat fins llavors i va deixar Saviola a la banqueta per reforçar el mig del camp i donar més llibertat i més metres en el terreny de joc a Rivaldo i Kluivert.

Resolt a la primera part

En els primers 45 minuts, el Barça va deixar resolt el partit gràcies als gols de Puyol –el primer del de la Pobla amb la samarreta blaugrana–, després d’una xilena que hagués pogut signat el mateix Rivaldo, i de Kluivert, que el va fer instants abans d’acabar la primera part.

Festival de gols a la segona

En la segona part, els blaugranes van golejar el Tenerife. Kluivert va fer un ‘hat-trick’ i, finalment, David Charcos va marcar en pròpia porta el sisè i definitiu gol per a l’equip de Rexach.

Amb els tres punts de l’Heliodoro Rodríguez, el Barça, que portava dues derrotes seguides a la Lliga, va redreçar el rumb, fet que els tornava a situar a prop de la zona Champions. Era la 22a jornada i els blaugranes estaven a quatre punts del líder, el Celta de Vigo, i a només un punt del quart classificat, el Deportivo de la Corunya.