A repetir la gesta de Saragossa

06.01.2010 14:51

Pau Ramírez

El precedent més recent d’una derrota blaugrana a casa a la Copa del Rei convida a l’optimisme. Ara fa 3 anys, el Barça aconseguia classificar-se per disputar les semifinals del torneig després d’haver perdut l’anada jugada al Camp Nou.

Va ser el 31 de gener del 2007 davant el Saragossa. L’equip aragonès, on hi jugaven els avui barcelonistes Gabriel Milito i Gerard Piqué, va encarrilar l’eliminatòria dels quarts de final de la competició gràcies a un solitari gol de l’uruguaià Diogo al minut 78, després de rematar un còrner en el que es va anticipar a la defensa blaugrana.

Fred i pluja a l’anada

Igual que en el partit d’aquest dimarts, el fred i la pluja, van ser constants al llarg del partit, i van fer que hi hagués una fluixa entrada de públic, amb 31.000 espectadors. El Barça, sense Eto’o per problemes físics, no va tenir el seu millor dia i no va trobar la manera de superar el porter César.

Un 3-4-3 revulsiu

Al partit de tornada jugat a La Romareda, el Barça va sortir disposat a capgirar l’eliminatòria des del primer minut, conscient que no tenia una altra forma de passar l’eliminatòria. El llavors tècnic Frank Rijkaard va sorprendre tothom utilitzant d’entrada un 3-4-3 molt ofensiu que va donar resultat ben aviat.

Xavi i Iniesta certifiquen la classificació

web_02.jpgAl minut 19, Xavi es plantava sol davant de César després d’una combinació amb Márquez i feia el 0-1 amb el que igualava l’eliminatòria. Només set minuts després, Andrés Iniesta completava la remuntada després d’aprofitar un refús dins l’àrea i enviar la pilota al fons de la xarxa.

Piqué fa perillar la classificació

El Saragossa no va deixar d’intentar-ho i va aconseguir escurçar distàncies amb un gol de Gerard Piqué a falta de 20 minuts, després de rematar una falta servida per Aimar. L’últim quart d’hora de partit va ser molt emocionant i tots dos equips van poder fer un altre gol, tot i que el marcador ja no es va moure i el Barça va aconseguir capgirar la que fins ara és l’única eliminatòria de Copa on s’ha classificat després d’haver perdut el partit d’anada a casa.
Només quatre derrotes en els últims tres anys
Abans del partit d’aquest dimarts, el Barça només havia perdut tres partits en els últims tres anys a la Copa del Rei. Després d’haver perdut la tornada dels quarts de final contra el Saragossa, l’equip va quedar eliminat del torneig a les semifinals, on va caure a la tornada davant el Getafe per 4-0, fent inútil el 5-2 aconseguit a l’anada. Un any després, el Barça es va tornar a plantar a les semifinals, on després d’empatar a un en l’anada contra el València a casa, va dir adéu a la final al perdre per 3-2 a Mestalla.