El liderat de la Lliga es manté intacte

10.11.2008 00:26

Finalitzada la desena jornada de Lliga el Barça es manté líder amb un punt d’avantatge respecte el Villarreal. Sense ampliar-se la diferència de punts entre els cinc primers classificats, el Reial Madrid passa a ser quart pel goal-average.

Amb la victòria davant el Valladolid (6-0), el Barça ha assegurat el liderat de la competició com a mínim una setmana més i per tant ha hagut d’esperar els resultats de la resta de partits per veure si s’ampliaven les diferències de punts respecte els rivals més directes. No obstant això, Villarreal, Reial Madrid, València i Sevilla han guanyat els seus respectius partits, unes victòries que han fet que els blaugranes no hagin pogut ampliar les diferències.

El Villarreal es manté segon

El conjunt de Pellegrini s’ha imposat a l’Almeria (2-1) gràcies a dues dianes marcades abans del primer quart d’hora de partit. Rossi ha inaugurat el marcador en el primer minut i Llorente ha marcat el que seria el gol de la victòria al minut 14. Els andalusos no s’han despertat fins al segon temps en el que han escurçat distàncies gràcies a un gol de Piatti convertit en el minut 61. Malgrat els intents, els homes Gonzalo Arconada no han pogut endur-se la victòria del Madrigal. Els tres punts han permès als locals afiançar-se a la segona posició i continuar trepitjant els talons al FC Barcelona.

El Reial Madrid, quart classificat

Madrilenys i valencians continuen amb els mateixos punts, en aquest cas amb 23 tot, i que el goal-average fa que el Reial Madrid hagi passat a la quarta posició i el València sigui tercer. Els de Bernd Schuster van acabar guanyant aquest dissabte al Màlaga al Santiago Bernabeu tot i haver anat la major part del partit per darrere en el marcador. Higuain amb quatre gols va ser l’home que va decidir l’enfrontament mentre que el Màlaga no va abaixar els braços i va marcar tres dianes als locals, gols anotats per Eliseu, Baha i Apoño.

L'últim partit de la jornada

El Getafe-València ha estat el partit que ha tancat la desena jornada de Lliga. Un gol de Fernandes marcat al minut 28 ha posat les coses de cara pels valencians ben aviat. Els locals han tingut problemes per entrar en el partit i tot i gaudir d’algunes ocasions no han aconseguit finalitzar. Una segona diana de Joaquín i una tercera de Vicente han sentenciat la victòria dels d’Unai Emery que han passat a ocupar el tercer lloc passant per davant del Reial Madrid.

El Sevilla guanya per la mínima

El Sevilla manté la cinquena posició gràcies a una victòria per la mínima al Recreativo de Huelva. El Sánchez Pizjuán ha estat l’escenari d’aquest enfrontament en el que l’únic gol ha arribat a la segona part. Kanouté ha estat l’artífex del gol que ha donat la victòria als de Manuel Jiménez, una diana marcada al minut 63 que manté al Sevilla a la zona UEFA i a tres punts de la places de Champions.
El Barça, el més golejador i el menys golejat
A banda de liderar la classificació, els Barça és actualment, i amb diferència, el conjunt més golejador de Primera Divisió amb un total de 34 dianes marcades en 10 partits. D’altra banda els de Pep Guardiola són, empatats amb el Sevilla, l’equip menys golejat de la Lliga amb una xifra de vuit dianes encaixades. La diferència golejadora dels blaugranes és per tant de +26, la més elevada de tota la competició.