Un golejador implacable

09.11.2008 11:40

Roger Bogunyà

Eto’o va afegir aquest dissabte, contra el Valladolid, quatre dianes més al seu compte golejador. Amb aquestes quatre dianes el camerunès ratifica un cop més el seu excel·lent moment de forma.

Amb aquest pòquer de gols Samuel Eto’o se situa al capdavant del Trofeu Pitxitxi, amb tretze gols en deu jornades, a l’espera del que facin la resta de davanters que juguen aquest diumenge. Set d’aquests tretze gols han arribat, curiosament, a les primeres parts dels dos últims partits de Lliga a casa, contra l’Almeria (tres gols en 23 minuts) i el Valladolid (quatre en 44 minuts).

Bons inicis

fcb-deportivo-etoxo.jpgQue Eto’o comenci la temporada golejant no és, però, cap sorpresa. En els seus dos primers anys com a barcelonista, les temporades 2004/05 i 2005/06, el ‘9’ blaugrana va anotar nou gols en les deu primeres jornades.

En les dues següents va patir lesions quan s’havien disputat molt pocs partits, però tot i així va aconseguir vuit i deu gols, respectivament, en els primers deu compromisos de la temporada de Lliga. En aquesta ja en suma tretze, el seu millor registre en aquest sentit.

Supera Luis Enrique i Zaldúa

B-puchov_15-10.jpgAquests quatre gols contra el Valladolid ( 6-0 ) li permeten també pujar dues posicions –fins a l’onzena– a la llista de màxims golejadors de la història blaugrana. El camerunès en té ja 110 en 162 partits oficials amb el Barça, i supera així jugadors històrics com Zaldúa (107) i Luis Enrique (109). Eulogio Martínez (111) i Basora (112) seran els següents a veure’s superats per Eto’o.

Des de Kluivert

Ningú aconseguia, d’altra banda, marcar quatre gols en un mateix partit des que Patrick Kluivert ho va fer la temporada 2001/02, el 2 de febrer del 2002 al camp del Tenerife. En aquella ocasió el davanter holandès va anotar-los en tan sols 25 minuts –dels minuts 45 al 70– i el Barça també va guanyar per 0-6.
S’uneix als jugadors amb pòquer de gols
El que va fer Eto’o al Camp Nou aquest dissabte no és només augmentar el seu pacte amb el gol, sinó també afegir-se a la llista de golejadors del Barça que han aconseguit marcar quatre gols en un mateix partit, una fita més pròpia dels anys 50 que del futbol modern, en què molt pocs futbolistes l’han assolit. Repassem els blaugranes que ho han aconseguit.

César: 5 cops (Oviedo (2), Saragossa (2) i R. Societat)
A. Martin: 2 cops (Sabadell i Granada)
Stòichkov: 2 cops (Ath. Club i Albacete)
Eto’o: 1 cop (Valladolid)

El rècord blaugrana, i també de la història de la Lliga, el té Kubala, amb set gols en un mateix partit (contra el Nàstic, 10-1), tot i que hi ha altres barcelonistes que n’han fet cinc, com Clarés, E. Martínez, Navarro, Krankl i el mateix Kubala.