Cinquantè gol de Messi

22.10.2008 22:50

Jordi Clos / Roger Bogunyà

Leo Messi ha anotat el seu gol oficial número 50 amb el Barça a Saint Jakob Park. Ha estat, a més, un gol exquisit, en què l’argentí ha combinat una bona desmarcada amb un suau toc de pilota que ha obert el marcador al minut 4 de partit.

El 0-1 que ha anotat Leo Messi al camp del Basilea ha significat el seu cinquantè gol des que va debutar oficialment amb el Barça, a Montjuïc, el 16 d’octubre del 2004. El ‘10’ blaugrana ha arribat a aquesta xifra havent disputat 119 partits amb el primer equip.

37 gols en Lliga

Els 50 gols oficials de Messi amb el Barça es distribueixen de la següent manera: 37 en Lliga, 10 a la Champions i 3 a la Copa del Rei. La seva primera diana va ser en la jornada 34 de la temporada 2004/05, al Camp Nou, contra l’Albacete (2-0).

Vuitè gol aquesta temporada

basel-fcb_x1x.jpgD’aquests 50 fins a vuit han arribat en aquesta temporada 2008/09. D’aquests, cinc han estat a la Lliga i tres a la Lliga de Campions, dos dels quals van donar la volta al partit en els minuts finals del matx jugat a Donetsk fa dues setmanes.

La mitjana de Messi a la Champions és, també, esfereïdora: 11 gols en 24 partits disputats a Europa. Pràcticament, un gol cada dos partits.
La seva actuació
Messi ha jugat a Basilea els 94 minuts que ha durat el partit. L’argentí ha estat l’home blaugrana que més regats ha intentat (6) i també el que més cops s’ha ensortit (3). El ‘10’ del Barça ha fet un dels gols i ha estat el tercer jugador que ha participat en més jugades (102), només superat per Alves (109) i Puyol (106).