Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


San Mamés, estadi per a la nostàlgia


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

17.10.2008 13:36

San Mamés, estadi per a la nostàlgia

Miriam Nadal


L’estadi de San Mamés és un dels camps més històrics i més emblemàtics de la Lliga. La Catedral dirà ‘adéu’ un any abans de fer cent anys de vida.


mini-San_Mamxs_aerea-1.jpgÉs un dels centres neuràlgics de Bilbao perquè emmagatzema bona part de les emocions dels ciutadans de la capital biscaïna i, per extensió, de molts bascos.

L’estadi de San Mamés és el més antic de tota la Lliga, construït el 1913. Però aquest mític espai per a la ciutat dirà adéu un any abans de complir el segle de vida.

San Mamés Barria

Perspectiva_Exterior_1.jpgJust al costat de l’actual camp, en uns terrenys que eren de la Diputació i l’Ajuntament de Bilbao, s’estén ja l’espai que ocuparà el Nou San Mamés (San Mamés Barria), instal•lacions on l’Athletic jugarà a partir de la 2011/12. L’actual estadi donarà pas a edificis de la Universitat del País Basc.

El poder de l’afició de La Catedral

“L’Athletic manté el seu model per la seva afició. L’afició sap esperar, té paciència i, en moments de debilitat, està amb l’equip, any rere any”, explica el tècnic Joaquín Caparrós. Per l’andalús, el poder de San Mamés és únic: “Trepitjar San Mamés és molt especial. Personalment, en disfruto com a entrenador de l’Athletic. Com es diu a la meva terra, Sevilla té un color especial, ja que San Mamés té un color especial”.

Joseba Etxeberria reafirma aquesta sensació: “El nostre estadi és la nostra principal força. La gent dóna molt suport”.

mini-V03487.jpgEl director del Museu, Asier Arrate, explica què representa el camp per a la ciutat. “La Catedral és un camp que han vist tres o quatre generacions de bilbaïns. És un camp que ha gaudit de molt futbol. Del Barça de Samitier, de Kubala, de Maradona, de Lineker i tants altres. Ha vist la creació de la Lliga, molts compromisos de Copa…”, reconeix Arrate.

Pel responsable de la Sala de Trofeus de l’equip basc, la influència del públic ha estat clau: “Molts partits els ha guanyat el públic”.

El San Mamés Barria serà obra de l’enginyeria ACXT-IDOM i el màxim responsable, l’arquitecte César Azcarrate.


Fotos: Athletic Club
Fotos: Athletic Club
Primer pas, al maig
La primera pedra del nou estadi està prevista per al mes de maig, és a dir, aquesta mateixa temporada. Actualment s’està preparant el solar que està just a continuació del mític San Mamés.


Comparteix a

Notícies Futbol

Temporada 08-09

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana