Un partit de rècords

05.10.2008 14:15

Marc Guillén

La golejada de futbol i fam de gols que va demostrar el FC Barcelona contra l’Atlètic de Madrid va deixar moltes dades que posen de manifest el bon funcionament de l’equip de Guardiola.

Els cinc gols en 28 minuts són un fet que no es veia al Camp Nou des del 1942. El gol de falta de Messi és el primer del Barça des del novembre del 2007. La victòria va suposar la sisena victòria consecutiva. Totes aquestes dades, i més, van quedar registrades en la golejada d’aquest dissabte (6-1). Les repassem a continuació.

Quatre gols de córner

El primer gol contra l’Atlètic va arribar amb una rematada de Márquez en un llançament de córner. El Barça ja ha fet quatre gols de córner aquesta temporada, en 64 llançaments. Per tant, marca un gol cada setze córners. En tota la temporada passada només se’n van fer dos.

El primer gol de falta

QM3D1579.jpgMessi va ser murri i va marcar un gol de falta després de no demanar barrera. El 3-0 contra l’Atlètic és el primer gol de falta directa amb Guardiola. El Barça no feia un gol de falta des del 4 novembre del 2007, en què Ronaldinho en va marcar dos al Betis.

Efectivitat 100%

Després d’un començament de temporada amb un debat sobre la poca efectivitat del Barça en les moltes ocasions que creava, els primers cinc xuts del partit van ser gol. Al minut 17 el Barça havia fet quatre rematades i quatre gols, i que l’Atlètic també havia convertit en gol l’únic xut a porteria. La cinquena rematada del Barça va anar al pal en un xut d’Iniesta i el rebot el va caçar Gudjohnsen per fer el cinquè gol blaugrana.

La millor ratxa de la 2007/08

Amb la victòria contra l’Atlètic, el Barça de Guardiola ja ha aconseguit sis victòries consecutives i ha igualat la millor ratxa de la temporada passada. Per trobar una ratxa de victòries igual o més gran s’ha d’anar a la impressionant fita de dinou victòries consecutives de la temporada 2005/06.

Record d’assistència

QM3D1732.jpgEl Camp Nou va veure la millor entrada de la temporada, amb 75.232 espectadors. Fins ara el partit amb més espectadors havia estat el de l’Sporting Clube de Portugal, amb 58.534.

El darrer cop, el 1942

El darrer cop que el Barça va marcar cinc gols en menys de 28 minuts va ser el 8 de novembre del 1942. El Barça va guanyar 8-0 el Celta, i al minut 27 ja guanyava 5-0 amb gols de Valle (2), Martín, Trujillo en pròpia porteria i Escolà. El Barça de Cruyff es va quedar molt a prop, amb un 7-1 al Rayo Vallecano. Julio Salinas va fer el 5-0 al minut 28.

Set gols d’Eto’o al Camp Nou

Els registres golejadors de Samuel Eto’o continuen sent espectaculars. Cinc gols a la Lliga, un a la Lliga de Campions i dos a la prèvia contra el Wisla de Cracòvia. En total, Eto’o ha marcat vuit gols en deu partits, set al Camp Nou. L’únic gol a domicili el va marcar a Gijón.
Cap gol de jugada a l’Atlètic
Fins al partit d’ahir l’Atlètic no havia encaixat cap gol de jugada a la Lliga. El conjunt d’Aguirre només havia encaixat quatre gols a pilota aturada –un de falta directa, un de córner, un de penal i un de falta indirecta–, i ahir va encaixar sis gols, tres de jugada.