Victòries d'Espanya, Mèxic i l'Uruguai

07.09.2008 09:21

Els blaugranes de les seleccions d’Espanya, Mèxic i l’Uruguai han estat els únics que han obtingut la victòria en una jornada irregular per als internacionals barcelonistes.

Espanya va ser la primera selecció amb representació blaugrana que va aconseguir la victòria en el seu debut en la fase classificatòria del Mundial 2010. El primer partit oficial de Del Bosque en partit oficial va ser més complicat del previst. Amb Xavi, Iniesta i Puyol a l’onze inicial –tots tres van jugar els 90 minuts–, a Espanya li va costar trobar el camí del gol davant una defensiva selecció de Bòsnia. Al primer temps Villa va fallar un penal que hauria pogut facilitar les coses.

CAPEL_I_XAVI.jpgA la segona part el joc de la selecció espanyola va millorar i, de la mà d’un Iniesta excel·lent, va crear moltes més ocasions. L’únic gol del partit el va marcar Villa en rematar quasi sense angle una bona passada de Cesc. El blaugrana Bojan es va a tornar a quedar a les portes del debut i va veure tot el partit des de la banqueta.

Mèxic fa bo el pronòstic (3-0)

DOS_SANTOS.jpgLa selecció de Mèxic, capitanejada per Rafa Márquez, no va permetre cap sorpresa i es va imposar clarament a Jamaica per 3-0. El combinat d’Eriksson va demostrar la seva superioritat amb gols de Guardado, Arce i Magallón. Márquez va jugar tot el partit. Cal destacar també que l’exblaugrana i actual jugador del Tottenham, Dos Santos, va sortir en l’onze inicial. Amb aquesta victòria Mèxic continua liderant la classificació del seu grup.

L'Uruguai guanya sense Cáceres (0-1)

Amb Martín Cáceres a la banqueta, l’Uruguai va sorprendre guanyant Colòmbia a domicili per 0-1. Sebastián Eguren va marcar l’únic gol del partit, el qual permet a l’Uruguai situar-se en la tercera posició del grup sud-americà.

Desfeta francesa a Viena (3-1)

AUSTRIA-FRANxA_1.jpgFrança va caure sorprenentment contra Àustria (3-1) en un mal partit dels homes de Raymond Domenech. Thierry Henry, de nou lluint el braçalet de capità, va sortir en l’onze inicial i va jugar els 90 minuts, mentre que Abidal, sancionat, va veure el partit des de la graderia. Henry va fer parella amb Benzemá a la punta de l’atac francès però no va poder evitar la desfeta de la seva selecció. El blaugrana va gaudir d’algunes ocasions de gol com un xut desviat per poc al minut 22 i un llançament de falta que tampoc va trobar el seu destí al minut 53. Àustria, amb gols de Mexes en pròpia porta, Aufhauser i Ivanschitz, de penal, va ser superior als francesos. L’únic gol visitant el va marcar Govou.

Una Argentina de dues cares (1-1)

MESSI_2.jpgLa selecció de l’Argentina va mostrar el pitjor i el millor de si mateixa. Al primer temps va oferir un joc desordenat i imprecís en què Tévez va ser expulsat poc després del gol en pròpia porta del madridista Heinze. Després del descans l’equip de Basile va jugar molt millor, amb més coratge i amor propi, conduït per un Messi que va jugar tot el partit i que va esdevenir el davanter més perillós. Una assistència del blaugrana va ser rematada per Agüero al fons de la porteria del Paraguai, cosa que va significar el gol de l’empat. L’Argentina va fer mèrits per guanyar però els “charrúas” es van defensar amb ordre.

Gudjohnsen salva Islàndia de la derrota (2-2)

GUDJOHNSEN.jpgEidur Gudjohnsen va marcar el gol de l’empat d’Islàndia contra Noruega a Oslo (2-2). El blaugrana va fer el 2-2 definitiu al minut 69 de partit i va donar un punt a la seva selecció. Noruega es va avançar dos cops en el marcador amb gols d'Iversen (min. 36 i 50). Abans, l’islandès Helguson va fer l’1-1 per a Islàndia. Gudjohnsen va sortir en l’onze inicial i va jugar els 90 minuts.

Dura derrota per a Hleb (1-0)

El blaugrana Alexander Hleb va encaixar un cop dur contra Ucraïna. Un gol de Shevchenko en temps afegit va suposar la derrota de Bielorússia (1-0) en el partit jugat a Lviv. Hleb va jugar tot el partit davant un rival en què van actuar tres jugadors del Shakhtar, rival del Barça a la fase de grups de la Champions: Pyatov, Shevchuk i Seleznov.

Empat de Touré i derrota de Keita
Els blaugranes Touré i Keita no han aconseguit la victòria en els partits disputats amb les seves seleccions. Costa d’Ivori ha empatat a un gol a Moçambic, partit en el que Touré ha sortit en l’onze inicial. També ha estat titular Keita en el partit que Mali ha jugat a el Congo i que ha finalitzat amb victòria per la mínima de la selecció del Congo per 1-0.