Jornada positiva per als internacionals blaugrana

20.08.2008 22:27

Cinc victòries i dos empats, bon bagatge dels internacionals blaugrana en els partits jugats dimecres. Victòries de les seleccions absoluta i sub-21 d’Espanya, França, Mèxic i la Costa d'Ivori i empats de Bielorússia i Islàndia.

Els internacionals del Barça van resoldre positivament la majoria dels seus compromisos. Destaquen les victòries d'Espanya a Dinamarca, de França a Suècia (2-3) i de Mèxic davant Hondures (2-1). La selecció sub-21 espanyola també es va imposar per 1-2 a Rússia, i gairebé s'assegura la classificació per a l'Eurocopa.

Espanya s'exhibeix a Copenhaguen

Espanya va golejar Dinamarca per 0-3. Xavi va marcar un gran gol però Bojan Krkic haurà d'esperar a una altra ocasió per debutar amb la selecció absoluta. En el debut del seleccionador Vicente del Bosque el davanter blaugrana va veure tot el partit davant Dinamarca des de la banqueta. En canvi, Xavi i Puyol van jugar els 90 minuts mentre que Iniesta va ser substituït al 62 per Cazorla. Espanya va guanyar clarament Dinamarca per 0-3 gràcies un bon segon temps en què es va mostrar molt superior als danesos.

Partit marcat pel dolor

El partit va estar marcat pel dolor per la tragèdia de l'aeroport de Barajas, on un accident aeri es va cobrar més de 150 morts. Abans de l'encontre es va guardar un minut de silenci i els integrants de les dues seleccions van lluir braçalets negres en senyal de dol.

Dinamarca va dominar al primer temps

DINAMARCA-ESPANYA_XAVI_3.jpgDinamarca va jugar millor al primer temps i va disposar de bones ocasions de gol. En una el blaugrana Puyol va estar providencial en desviar, a porteria buida, una centrada de Bendter. La selecció espanyola no va disposar de gaires ocasions. Les més clares les van protagonitzar dos jugadors del Barça. Al minut 45 Xavi va estar a punt de marcar amb una rematada col·locada que el porter Sorensen va desviar a córner. Al temps afegit Iniesta va rematar fora per poc.

Espanya, molt superior després del descans

El joc d'Espanya va millorar força després del descans. El combinat de Vicente del Bosque va recobrar el futbol de toc de l'Eurocopa passada i als cinc minuts de la represa Xabi Alonso va marcar el 0-1 en rematar una assistència de Torres. El 0-2 arribaria al minut 73 quan un Xavi en estat de gràcia va batre Sorensen amb un potent i col·locat xut des de la frontal de l'àrea. Era el vuitè gol de Xavi amb la selecció. Al minut 90 Xavi Alonso arrodoniria la victòria d'Espanya amb el tercer gol en rematar sense oposició una centrada del debutant Capel.

Mèxic guanya Hondures (2-1)

MEXIC-HONDURAS.jpgMèxic es va imposar Hondures per 2-1 en el primer partit de la fase classificatòria per al Mundial 2010. Sven-Göran Eriksson va debutar com a seleccionador mexicà en partit oficial i el blaugrana Márquez va jugar els 90 minuts i va estavellar una pilota al pal. Mèxic va tenir molts problemes per superar Hondures, que es va avançar en el marcador amb un gol de León. Pavel Pardo, amb dos gols quasi consecutius als minuts 74 i 76, va capgirar el resultat.

Henry, peça clau en la victòria contra Suècia

Suecia-Franxa_Larsson.jpgThierry Henry va fer un bon partit lluint el braçalet de capità. França es va imposar a Suècia per 2-3 en un espectacular partit a Göteborg. Henry va jugar els 90 minuts i, encara que no va marcar, va ser un perill constant i va fabricar la jugada que va suposar el tercer gol gal. Benzema i Govou, dues vegades, van ser els golejadors de França mentre que l'exblaugrana Larsson i Kallstrom, de penal, van marcar per al combinat suec.

Hleb va jugar tot el partit davant l'Argentina (0-0)

HLEB_BIELORUSIA-ARGENTINA.jpgAlexander Hleb va jugar els 90 minuts del partit amistós entre Bielorússia i l'Argentina disputat a Minsk i que va finalitzar amb empat a zero. El migcampista blaugrana va sortir a l'onze titular i ho va fer en una posició més endarrerida del que ho ha estat fent al Barça aquesta temporada. El partit va resultar igualat tot i que les millors ocasions van ser per als argentins.

La sub-21, a un pas de la classificació

RUSIA-ESPANYA_SUB_21_LOPEZ_CARO.jpgLa selecció espanyola sub-21 va guanyar Rússia per 1-2 i té pràcticament assegurada la classificació per a l'Europeu de Suècia 2009. El blaugrana Gerard Piqué va sortir a l'onze titular i va jugar els 90 minuts. El combinat espanyol no va notar les absències de Bojan i Capel, convocats amb la selecció absoluta per al partit davant Dinamarca, i va ser superior als russos. Xisco, al minut 7, i Jurat, al 26, van ser els golejadors del combinat de López Caro.

Touré guanya i Gudjohnsen empata
La Costa d’Ivori va guanyar Guinea per 1-2 en el partit amistós jugat a la ciutat francesa de Chantilly, amb Touré a l’onze inicial. Per la seva banda, Islàndia, amb Gudjohnsen com a titular, no va passar de l’empat a un gol contra la selecció de l’Azerbaidjan en l’amistós jugat a Reykjavík.