El Brasil i Alves, campions a Sud-àfrica (2-3)

28.06.2009 22:40

Brasil, campiona de la Copa Confederacions (2-3)

Brasil s'ha proclamat campiona de la Copa de les Confederacions després de guanyar en la final als Estats Units per 2-3 i després de remuntar un 2-0 en contra. Alves va jugar 30 minuts i va contribuir a la victòria de la seva selecció.

El Brasil ha hagut d'exhibir tot el seu potencial per superar una gran selecció dels Estats Units, que en el primer temps s'ha posat amb un 2-0 per davant al marcador. El Brasil i els Estats Units han ofert un gran espectacle als espectadors que s'han donat cita a l'Ellis Park. Els de Bradley han estat superiors als de Dunga a la primera part, però després del descans, Brasil, amb Alves a l'equip des del minut 65, ha merescut la victòria.

Els Estats Units sorprenen el Brasil

Els Estats Units han quallat un excel·lent primer temps. Sòlids en defensa i molt efectius en les accions de contraatac, la selecció de Bob Bradley ha jugat a un nivell semblant al que va exhibir en la semifinal davant la selecció espanyola. Tot i el domini territorial del Brasil, el control del partit ha estat nord-americà. En el minut 10 ha saltat la sorpresa a l'Ellis Park Stadium de Johannesburg quan Dempsey remata de primera una centrada de Spector i posa l’1-0 en el marcador.

Un partit d'anada i tornada

El Brasil ha reaccionat d'immediat amb un remat de Robinho que ha aturat un inspirat Howard. El partit s'ha animat amb un Brasil que buscava l'empat i amb els Estats Units que muntava perillosos contraatacs. Quan semblava que la “canarinha” recuperava el control del partit, ha arribat el segon gol nord-americà després d’un perfecte contraatac elaborat entre Davies i Donovan, que aquest ha convertirt en el 2-0.

El CELBRACIx_2.jpgBrasil ha començat a posar-se nerviós davant una situació totalment imprevista. Tot i així, podria haver retallat diferències abans del descans amb dues ocasions d'André Santos i de Robinho que han obligat a lluir-se un altre cop el porter Howard.

Brasil escombra els Estats Units

Tan aviat com ha començat la segona part, el Brasil ha retallat diferències. En el minut 46, Luis Fabiano remata a la mitja volta una centrada de Maicon. Brasil ha tornat a ficar-se en el partit. La selecció de Dunga no s'ha assemblat en res a la del primer temps i des del principi ha creat una infinitat d'ocasions de gol davant la porteria d'un Howard que s'ha erigit en el millor home del seu equip. En el minut 65, el blaugrana Alves ha substituït Andrés Santos i s'ha situat en el lateral esquerre per donar més profunditat a l'atac brasiler.

En el minut 74, Luis Fabiano, el millor dels brasilers, empata el partit al rematar de cap una pilota refusada pel travesser després d'un xut de Robinho. Brasil no s'ha conformat i ha seguit buscant la porteria de Howard per endur-se la victòria abans d'arribar a la pròrroga. El gol definitiu arribaria en el minut 85 quan el central Lucio ha rematat de cap al fons de la xarxa un córner llançat per Elano. Aquest gol ha fet abaixar els braços als nord-americans, que ja no s'han vist amb forces per empatar el partit. Aquesta victòria suposa el tercer títol de la Copa de les Confederacions per al Brasil, que reedita el que va aconseguir a Alemanya l'any 2005.

Alves arrodoneix la seva millor temporada
El blaugrana Dani Alves aconsegueix el seu quart títol de la temporada 2008/09. La Copa de les Confederacions se suma al triplet guanyat amb el Barça, amb la qual cosa la temporada que ja ha finalitzat ha estat la més brillant de la carrera esportiva del brasiler. Aquest títol és, a més, el segon que guanya amb el Brasil, ja que l'any 2007 es va proclamar campió de la Copa Amèrica després d'imposar-se a la final a l'Argentina per 3-0, marcant Alves el tercer gol del partit.