Sort desigual per a Alves, Messi i Cáceres

11.06.2009 09:42

El Brasil destaca com a líder després de guanyar el Paraguai (2-1), mentre que l’Argentina es complica la classificació en perdre davant l’Equador (2-0). L’empat entre l’Uruguai i Veneçuela (2-2) no afavoreix cap dels dos equips.

El Brasil va fer un pas quasi definitiu per assegurar-se la classificació per al Mundial 2010 de Sud-àfrica després de guanyar el Paraguai per 2-1. El blaugrana Dani Alves va tornar a ser titular i va jugar els 90 minuts del partit disputat a l’estadi José do Rego Maciel de Recife. El lateral va tenir una actuació destacada, ja que va ser decisiu en el gol de l’empat del Brasil. En la jugada de l’1-1, Alves va fer una precisa centrada a Robinho que el davanter del Manchester City va transformar en el gol de l’empat (min. 40). Abans, Cabañas havia avançat el Paraguai en el marcador (min. 25) . El 2-1 definitiu el va marcar Nilmar aprofitant una passada de Robinho (min. 49.).

Nova derrota en alçada de l’Argentina

ECUADOR-ARGENTINA.jpgEl bon partit de l’Equador i els 2.850 metres d’alçada de l’escenari del partit, l’estadi Olímpic Atahualpa de Quito, van causar la derrota de la selecció de l’Argentina (2-0) ,que veu com se li torna a complicar la classificació per a la fase final del Mundial. Contràriament al que s’havia especulat, Leo Messi va ser titular i va jugar tot el partit, però no va poder evitar la derrota de l’'albiceleste'. Walter Ayovi (min. 71) i Pablo Palacios (min. 83) van ser els golejadors equatorians. Abans, en el minut 27, el davanter del Manchester United Carlos Tévez va fallar un penal comès sobre ell mateix.

Cáceres juga 81 minuts en el Veneçuela-Uruguai (2-2)

Martín Cáceres va ser titular en el partit que la selecció de l’Uruguai va jugar contra Veneçuela (2-2) a l’estadi CTE Cachamay de Puerto Ordaz. El defensa blaugrana va jugar quasi tot el partit i va ser substituït en el minut 81 per Edison Cavani. L’empat a dos gols no va deixar satisfeta cap de les dues seleccions, ja que aquest resultat les allunya dels llocs que garanteixen la classificació per al Mundial 2010. Suárez i Forlan van ser els golejadors de l’Uruguai, mentre que Maldonado i Rey van marcar per a Veneçuela.
Res decidit en el grup sud-americà
Quan queden 4 jornades perquè finalitzi la fase classificatòria, encara no hi ha cap equip classificat per a la fase final del Mundial 2010 en el grup de Sud-amèrica. Els 4 primers equips del grup es classifiquen directament, mentre que el cinquè jugarà una repesca a doble partit contra el quart classificat de la zona Nord, Centreamèrica i Carib. El Brasil encapçala la classificació amb 27 punts, mentre que l’Argentina és quarta amb 22. L’Uruguai ocupa la sisena posició amb 18 punts.