El Madrid perd i la Lliga és a tocar

09.05.2009 23:48

Marc Guillén

El Reial Madrid ha perdut 3-0 a València i, per tant, el Barça només necessita dos punts per proclamar-se campió de Lliga. Una victòria aquest diumenge contra el Vila-real seria definitiva.

El FC Barcelona pot celebrar el títol de Lliga al Camp Nou aquest mateix diumenge si guanya el Vila-real. De fet, el Barça només necessita sumar dos punts, o que el Madrid els deixi de sumar, en les últimes quatre jornades per ser matemàticament campió.

El Madrid surt golejat de Mestalla

Després d’un inici igualat, el gol de Mata al minut 29 ha fet que els merengues abaixessin els braços. Tres minuts després Silva ha fet el 2-0, resultat amb què s’ha arribat al descans. Al segon temps, un Madrid abatut moralment ha estat incapaç de plantar cara al València. Baraja ha fet un golàs de volea, al minut 68, per sentenciar el partit.

Una celebració de Lliga a casa

Si el Barça derrota el Vila-real, podrà celebrar el títol de Lliga amb el seu públic, un fet molt especial i desitjat pels culers. Tres dies més tard el Barça jugarà la final de la Copa a Mestalla, però Josep Guardiola no tem una possible desconcentració dels seus jugadors i prefereix aconseguir la Lliga com més aviat millor.
Foto d'arxiu
L’Athletic obté la salvació amb els reserves
L’entrenador Joaquín Caparrós ha reservat tots els titulars, tret de David López, que s’acaba de recuperar d’un esquinç de turmell, en la victòria 1-0 contra el Betis. Aquests tres punts de l’Athletic certifiquen matemàticament la permanència dels bilbaïns a la Primera Divisió. De fet, la majoria dels titulars no han estat ni convocats perquè estiguin frescos per a la final de la Copa del Rei contra el FC Barcelona. Dels habituals a l’onze basc, només Amorebieta i Toquero han jugat els últims minuts del partit.