Valdés, Touré i Iniesta, herois d’una nit màgica

07.05.2009 12:57

Roger Bogunyà

Un cop més, la classificació va ser cosa de catorze homes. Però tres d’ells van sobresortir per damunt de la resta a Stamford Bridge: Valdés, Touré Yaya i Andrés Iniesta.

WEB_02.jpgDesprés d’una nit de futbol en estat pur com la que es va viure aquest dimecres a Stamford Bridge ( 1-1 ), sempre hi ha jugadors que es guanyen un lloc al cel, d’altres que es converteixen en la creu de la moneda -com Alves o Abidal, que es perdran la final- i d’altres que, simplement, passen més desapercebuts. Hi ha d'haver de tot, perquè no els catorze poden ser herois i, del matx a Londres, es recordaran fonamentalment les aturades de Valdés, el marcatge de Touré sobre Drogba i el gol miraculós d’Iniesta.

Valdés manté viu el Barça

Després de veure’s impotent en el golàs d’Essien en el minut 9, Víctor Valdés va respondre com és habitual en ell. Drogba, que ja va patir-lo a l’anada en una gran doble ocasió, haurà tornat a somiar amb Valdés i les seves aturades decisives. Primer, va fer-ne una en el minut 24 quan l’ivorià va executar una falta lateral que anava a gol. I la segona, encara de més mèrit, va arribar en el minut 52, en un un contra un que Valdés va refusar amb les cames. Aquestes dues aturades, produïdes amb l’1-0 en el marcador, van mantenir amb vida el Barça, com ja va passar a Saint-Denis contra l’Arsenal.

Touré Yaya: neix un central

TOURE_04.jpgS’arribava a Stamford Bridge amb un gran interrogant: qui acompanyaria Piqué a l’eix de la defensa? Finalment va ser Touré Yaya, que, malgrat estrenar-se en aquesta posició, amb la seva envergadura i velocitat, era l’home indicat per frenar Drogba. I, tot i que el seu compatriota va tenir un parell d’ocasions, va aconseguir-ho. Un marcatge intensíssim i una entrega màxima en la lluita en el cos a cos van acabar fent perdre el seny al davanter local. Havia nascut un central.

Iniesta o el xut a la glòria

web_12.jpgDurant 92 minuts tota la creació blaugrana havia passat desapercebuda, superada per la teranyina blava que havia disposat Hiddink. Era tanta l’eficàcia defensiva que el Barça no havia rematat ni una sola vegada a porta en tot el matx. Però el primer xut, el d’ Iniesta en el minut 93, va acabar en gol, en una acció que ja s’ha situat en l’àlbum de miracles del Barça. El tir d’Iniesta va anar directe a Roma.
Xavi, qui més va rematar
En un partit desafortunat de cara a porta, Xavi va ser l’home que més ho va provar. Fins en quatre ocasions el ‘6’ del Barça va rematar, mai entre els tres pals. El segon que més va fer-ho va ser Alves, tampoc encertat en cap dels seus tres xuts llunyans. De fet, cap dels jugadors del Barça va trobar porta fins al minut 93, quan Iniesta va posar la pilota a l’escaire.