Barça centenari i de rècord

02.05.2009 23:40

Jordi Clos

El 2-6 al Santiago Bernabéu, una fita sense precedents, ha fet miques més registres que semblaven inabastables. El Barça ja ha arribat als 100 gols, amb un trident Eto’o, Messi i Henry de llegenda.

No s’havia vist mai. Els sis gols que ha marcat el Barça signifiquen la màxima golejada de la història del club al Santiago Bernabéu. Fins al gloriós 2 de maig del 2009, la gesta més gran que havia aconseguit el conjunt blaugrana al camp de l’etern rival va ser el mític 0-5 de la temporada 1973/74. Igual d’espectaculars, però menys contundents van ser les victòries del 2006 i del 1984 (0-3).

A 100!

A més, les sis dianes permeten al líder arribar a les 100 en la present Lliga. Quan encara queden quatre jornades per finalitzar el campionat, els de Guardiola es troben a només set del rècord golejador absolut, que ostenta el Madrid (1989/90). La millor marca anotadora blaugrana són els 102 gols que va marcar el 1997, tot i que aleshores la competició era de 42 jornades.

Trident de llegenda

rm-fcb26_x19x.jpgIndiscutiblement, tres dels grans artífexs de la màquina atacant blaugrana són Samuel Eto’o, Leo Messi i Thierry Henry. Entre el camerunès (27), l’argentí (23) i el francès (19) n’han signat 69. Mai en la història de la Lliga tres jugadors d’un mateix equip havien arribat a una xifra conjunta tan alta. Els madridistes Puskas (28), Di Stéfano (21) i Del Sol (17) tenien l’anterior millor registre des del 1961.

Bernabéu, sinònim de gol d’Henry

En el cas d’Henry, el Bernabéu és un escenari talismà. Hi va marcar en la Champions del 2006 amb l’Arsenal (0-1) i en la derrota blaugrana de la temporada passada (4-1). En la seva tercera visita a la casa blanca, el ‘14’ del Barça hi ha sumat el seu quart gol.
El segell de la Masia
Dels sis gols aconseguits pel Barça al Bernabéu, quatre (Messi (2), Puyol i Piqué) han estat obra de jugadors formats a la Masia. El Barça s’ha presentat al camp de l’etern rival amb sis homes del planter en l’onze titular.