El Chelsea passa en una nit boja (4-4)

14.04.2009 22:45

El Chelsea, rival del Barça, passa en una nit boja (4-4)

Roger Bogunyà

El Chelsea serà el rival del Barça a semifinals. No ha estat, però, una nit gens plàcida per als de Londres. Al descans el Liverpool manava 0-2 i fregava la remuntada. Quatre gols locals a la segona part han garantit la classificació del Chelsea.

L’1-3 d’Anfield feia pensar que la d’Stamford Bridge seria una nit tranquil·la. Només un miracle, en forma de remuntada visitant, podia impedir que el Chelsea accedís a semifinals. I el miracle ha estat a punt d’ocórrer.

L’amenaça es diu Liverpool

Sobretot, quan a la mitja part el Liverpool guanyava per 0-2, gràcies als gols de Fabio Aurelio (min 18) i Xabi Alonso, de penal (min 28). Aquest resultat els deixava a un gol de la classificació. A la represa, però, el Chelsea ha sortit més concentrat i ha capgirat el marcador en mitja hora boja, amb gols de Drogba, Àlex i Lampard.

El Liverpool, lluny d’abaixar els braços, ha tornat a ficar-se en l’eliminatòria i ha tornat a fer dos gols, en un sol minut: Lucas i Kuyt tornaven a deixar els de Benítez a una única diana de semifinals. Quedaven nou minuts per al final, però ha estat Lampard qui ha marcat i qui ha signat el 4-4 definitiu, que val al Chelsea per ser a les semifinals.

Precedents favorables al Barça

El Barça i el Chelsea s’han vist les cares cinc cops a Europa, quatre dels quals en eliminatòries. Repassem a continuació tots els precedents.

FCB-CHELSEA-x1966x001.jpg1965/66. Copa de Fires. Semifinals. Després d’un 2-0 al Camp Nou, el Chelsea repeteix resultat a Londres. Encara sense pròrrogues i penals que decidissin, es va haver de disputar un partit de desempat a Barcelona que va permetre als blaugranes passar a la final (5-0).

BARxA-CHELSEA_2000.jpg1999/00. Lliga de Campions. Quarts. El Barça cau 3-1 a Stamford Bridge a l’anada, però una nit màgica al Camp Nou capgira l’eliminatòria, amb pròrroga final inclosa (5-1). El Barça era a semifinals.

web_16.jpg2004/05. Lliga de Campions. Vuitens. El Barça aconsegueix un insuficient 2-1 al Camp Nou, perquè el Chelsea remunta a la tornada guanyant per 4-2. L’equip de Rijkaard quedava fora d’Europa.

BF1F8227.jpg2005/06. Lliga de Campions. Vuitens. Un any després, els mateixos protagonistes, amb un final diferent. Després de vèncer a Londres per 1-2, el Barça remata l’eliminatòria al Camp Nou (1-1) i accedeix als quarts. Aquell any, el Barça seria campió d’Europa.

web_13.jpg2006/07. Lliga de Campions. Fase de grups. En el matx jugat a Stamford Bridge el Barça cau 1-0. En el del Camp Nou el resultat és 2-2, cosa que permet als anglesos classificar-se com a primers de grup i als blaugranes com a segons.