Balanç favorable davant l’Almeria

14.03.2009 13:19

Berta Brau

Cinc victòries i dos empats és el balanç de resultats dels set enfrontaments que Barça i Almeria han disputat a la Lliga. Mentre els blaugranes golegen al Camp Nou, només han aconseguit una victòria a l’estadi de Juegos Mediterráneos.

FC Barcelona i Almeria s’han vist les cares en set ocasions en la història de la Lliga. El còmput de resultats és favorable als barcelonistes que no han perdut mai davant els andalusos. Cinc victòries i dos empats són els resultats que s’extreuen d’aquests set enfrontaments.

Un equip amb dues cares

fcb-almeria_x19x.jpgL’Almeria és un d’aquells conjunts que han mostrat dues cares molt diferenciades davant el Barça. Mentre al Camp Nou han perdut 4 vegades tot rebent 3 golejades importants, quan juguen de locals es converteixen en un conjunt complicat per als blaugranes. I és que el Barça només ha guanyat en una ocasió a l’estadi Juegos Mediterráneos, essent els altres dos resultats dos empats.

Primera etapa

Els enfrontaments entre catalans i andalusos es reparteixen en dues etapes. La primera va ser a la dècada dels vuitanta i la segona a l’actualitat. El curs 1979/80, primera temporada de l’Almeria a Primera, es va saldar amb una victòria barcelonista a casa (2-0) i un empat fora (1-1). La temporada següent els blaugranes van infligir dues golejades als andalusos (6 a 0 al Camp Nou i 5 a 2 al Juegos Mediterráneos). Aquell curs l’Almeria baixaria a Segona Divisió.

El retorn de l’Almeria a Primera

alm-fcb_lliga_x9x.jpgVan passar 26 anys per que l’Almeria tornés a jugar a Primera Divisió i es tornés a enfrontar al Barça. La temporada 2007/08, l’Almeria d’Unai Emery va tornar a la categoria d’or del futbol i va signar un gran any que li valdria la permanència a Primera. Havien passat els anys però el Barça continuava sent superior als d’Almeria, conjunt que de nou va perdre al Camp Nou (2-0) i va empatar a Almeria (2-2) .

L’últim precedent

L’últim enfrontament entre tots dos clubs va ser al Camp Nou i es va saldar amb una altra golejada barcelonista (5-0). Els blaugranes van fer una gran primera part en la que 36 minuts van ser suficients perquè Eto’o (amb un hat trick), Henry i Alves marquessin les cinc dianes i deixessin als visitants tocats i enfonsats.
Cinc gols encaixats a casa l’Almeria
La porteria blaugrana ha estat batuda en cinc ocasions a l’estadi de l’Almeria en els tres partits que el Barça hi ha disputat, mentre que al Camp Nou el conjunt andalús no ha aconseguit mai marcar cap diana.