Els equips francesos, un repte pendent

10.03.2009 18:55

Roger Bogunyà

Els tres cops que el Barça s’ha enfrontat en una eliminatòria a doble partit amb un equip francès ha quedat eliminat. Aquest dimecres els homes de Josep Guardiola intentaran trencar aquesta estadística.

Aquesta dada no inclou, per tant, ni finals ni altres eliminatòries a partit únic, com tampoc els partits de fases de grups, com el de la temporada passada entre el Barça i l’Olympique de Lió.

Repassem a continuació les tres vegades en què els blaugranes han caigut contra un equip francès.

1973/74. Copa de la UEFA. 1/32. L’equip dirigit llavors per Marinus Michels va encaixar a l’anada, contra l’Olympique de Niça, un 3-0 que li posava les coses molt difícils. Al Camp Nou, el Barça va fregar la remuntada gràcies als gols de Sotil i Juanito. El 2-0, però, no va ser suficient.

1984/85. Recopa. 1/16. Tot i haver guanyat per 2-4 a camp del Metz, el FC Barcelona no va saber sentenciar l’eliminatòria al Camp Nou. Així, tot i avançar-se en el marcador mitjançant Carrasco, finalment va quedar eliminat després de perdre per 1-4 a la tornada.

KOEMAN.JPG1994/95. Lliga de Campions. 1/4. L’1-1 del Camp Nou obligava el Barça a sortir a l’atac al Parc dels Prínceps, contra el París Saint-Germain, en el matx de tornada. Un gol de Bakero a l’inici de la segona meitat classificava el Barça per a semifinals, però Raí i Guérin van capgirar el marcador en els vint darrers minuts de partit.
Una final per al record
Tot i no ser una eliminatòria a doble partit, el FC Barcelona guarda un molt bon record d’una final contra un equip francès. Va ser la de la Recopa de la temporada 1996/97, disputada a Rotterdam contra el París Saint-Germain. En aquella ocasió, els blaugranes sí van sortir victoriosos, en imposar-se per 1-0 gràcies a un gol de Ronaldo, de penal, en el minut 37.