Arriba a Barcelona un Olympique amb dubtes

09.03.2009 19:57

Roger Bogunyà

El rival europeu del Barça, l’Olympique de Lió, ha aterrat a l’aeroport del Prat cap a les 19.30 hores d’aquest dilluns. Els francesos s’instal·laran a l’hotel Miramar fins dimecres, quan es decideixi l’eliminatòria de vuitens de la Champions League.

Tots els protagonistes del matx de dimecres (20.45 hores, en directe per Canal + i R@dio Barça) ja són a Barcelona. L’arribada de l’Olympique de Lió, que ha aixecat una important expectació mediàtica, està rodejada de dubtes pel moment de forma en què es troba l’equip i alguns dels seus jugadors.

El Lille, la seva bèstia negra

keita-olympique-fcb.jpgEls interrogants col·lectius s’han obert després de dues derrotes consecutives contra un mateix rival, el Lille, tant a la Copa de França com a la Ligue 1. En el primer duel, corresponent als vuitens de la competició copera, l’equip de Puel va caure per 3-2, després d’encaixar un gol en l’últim sospir del matx. El Lió quedava eliminat de la Copa.

Aquest dissabte es repetia l’enfrontament, però en clau de Lliga. La sort, però, va ser la mateixa per als lionesos, que van perdre per 2-0. Aquesta derrota suposa que l’Olympique es mantingui líder ara amb un únic punt d’avantatge respecte al París Saint-Germain.

Incertesa respecte a Benzema

karim.jpgEn els tres últims partits el Lió ha patit la lesió de dos dels seus homes més importants. El primer, Karim Benzema, que, contra el Rennes, fa vuit dies, va haver de marxar en llitera en el minut 76 de partit. El davanter va reaparèixer aquest dissabte, tot i que només va jugar la primera part i la seva presència al Camp Nou és un misteri.

L’altre jugador que ha patit una lesió és Mensah, durant el transcurs del matx de Copa, ara fa cinc dies. El tècnic Claude Puel ha descartat el seu defensa per al matx d’aquest dimecres al Camp Nou. També són baixa per lesió Reveilliere, Fabio Santos i Govou, mentre que Clerc i Bodmer són les novetats de la llista de 20 homes amb què ha viatjat el Lió.
L’únic equip amb derrota
L’Olympique de Lió és, dels 16 participants que encara són vius a la Lliga de Campions, l’únic equip que ha perdut el seu compromís de Lliga aquest cap de setmana. El Barça, el Porto, l’Sporting Clube, la Juventus, l’Inter, el Panathinaikos i el Bayern de Munic van resoldre amb victòria els seus partits de Lliga, mentre que l’Arsenal, el Chelsea i el Manchester United van guanyar a la FA Cup.

Reial Madrid, Atlètic de Madrid, Vila-real i Roma van empatar, mentre que el Liverpool és l’únic equip que ha pogut descansar aquest cap de setmana.