Una jornada rodona

08.03.2009 12:48

Jordi Clos

El dissabte va ser propici per al Barça. En noranta minuts, l’equip va trencar la ratxa de cinc partits consecutius sense guanyar, va poder tornar a deixar la porteria a zero i va ampliar a sis l’avantatge de punts sobre el segon.

Sobre la gespa, els de Guardiola van oferir la seva millor versió. La pilota va ser seva –68 % de possessió–, la va fer circular amb precisió –494 passades bones per 206 de l’Athletic Club– i va exhibir tot el potencial ofensiu. Només la manca d’encert i de sort va evitar una golejada majúscula, ja que el Barça va xutar 18 vegades a porteria i en tres ocasions l’esfèrica es va estavellar a la fusta. Al final, 2-0 i trencada la ratxa de cinc partits sense vèncer.

Solidesa defensiva

QM3D1021.jpgAl darrere, el conjunt blaugrana també va fer una bona feina. Amb una pressió avançada i agressiva, va impedir que el rival xutés entre els tres pals en tot el matx. Així, Víctor Valdés va aconseguir conservar la imbatibilitat set jornades després. L’última vegada que l’equip va deixar la porteria a zero en Lliga va ser contra el Deportivo (5-0), el 17 de gener.

Sis punts d’avantatge

El futbol del Barça va ser espectacular, però no va focalitzar tota l’atenció del públic del Camp Nou. La raó: a la mateixa hora es jugava el Madrid-Atlètic al Bernabéu. L’afició culer va celebrar l’empat a un del derbi madrileny que permet al líder ampliar a sis l’avantatge de punts sobre el seu immediat perseguidor.

Puyol, l’única nota negativa

QM3D1122.jpgL’únic aspecte que el Barça va haver de lamentar és la lesió de Carles Puyol . Al minut 90, el capità va patir un esquinç de grau 2 al turmell esquerre. Les primeres exploracions van indicar que podria estar unes tres setmanes de baixa. Dilluns se li practicaran més proves.