Al 2001, la darrera victòria bilbaïna

07.03.2009 12:39

Marc Guillén

Fa set temporades, l’Athletic Club va donar la sorpresa i va guanyar al Camp Nou amb un gol d’Ezquerro quan el Barça estava amb deu jugadors.

L’única victòria de l’Athletic en els últims catorze enfrontaments a l’estadi demostra la virtut més gran dels bilbaïns: el caràcter. Al minut 74, Lacruz va ser expulsat i, sis minuts després, Ezquerro va fer el gol de la victòria (1-2).

Partit gris amb gol de Rivaldo

070309_FCB_-_at_bilbao_01_0.jpgEl Barça venia d’una gran victòria contra el Liverpool a la Champions i tenia algunes baixes per un partit que va començar amb un gol de cap d’Urzaiz marca de la casa, al minut 10. L’equip de Rexach no va fer un joc brillant, només Overmars aportava una mica de llum fins que va entrar Rivaldo al minut 56.

Tres minuts després, Kluivert li va fer una fantàstica assistència amb el cap que el brasiler va rematar acrobàticament per fer l’1-1. Després de l’expulsió de Lacruz semblava que tot es posava de cara, però Ezquerro va donar la victòria als lleons.
Els precedents
L’Athletic Club ha jugat 77 partits de Lliga al Camp Nou i ha aconseguit 17 victòries, 9 empats i 51 derrotes. Els bilbaïns no tenen un mal registre a l’Estadi, però en els últims anys els ha costat molt guanyar a Barcelona. Des d’aquella victòria l'any 2001, l’Athletic només hi ha aconseguit dos empats.