Segona visita del Mallorca al 2009

04.02.2009 11:04

Jesús Carrillo

Fa poc mes d’un més que el Mallorca va jugar a l’estadi el partit corresponent a la 17a jornada de Lliga. El 3 de gener es va jugar el primer partit de l’any 2009, i la victòria va ser per als blaugranes (3-1).

Després de quatre jornades de Lliga i de dues eliminatòries de Copa (vuitens i quarts de final) el Mallorca arriba a Barcelona 33 dies després per jugar l’anada de les semifinals de la Copa del Rei.

Merescuda victòria blaugrana

El partit de Lliga presentava, com a al·licient principal instants abans del partit, la presència a la Llotja del seleccionador argentí Diego Maradona. Des que la pilota va ser la protagonista del partit, el Mallorca va colpejar primer, i el davanter Aduriz marcava, als 16 minuts de la primera part, el gol mallorquinista, fruit d’una molt bona acció individual del mateix jugador.

Reacció

_J2N0200.jpgArran del gol del Mallorca, el Barça va passar a dominar àmpliament el partit. A la mitja hora Henry aprofitava una acció d’estratègia en un llançament de cantonada. Abans, Gudjohnsen havia estavellat una rematada al travesser de la porteria de Germán Lux. Amb l’empat a un gol es va arribar al descans.

Sentència

_J2N0452.jpgLa segona part va ser d’ampli domini dels homes de Guardiola. Andrés Iniesta va sortir al rectangle de joc a la segona part i va ser el migcampista manxec qui va marcar el segon gol blaugrana, molt protestat pels jugadors de Gregorio Manzano. Iniesta tornava als rectangles de joc després de la lesió que va patir davant el Basilea a la quarta jornada de la fase de grups de la Champions.

Expulsió i golàs

QM3D7529.jpgA les acaballes del partit el lateral balear Josemi va ser expulsat per doble amonestació i instants després es va viure el millor gol de la nit. En temps afegit, l’ivorià Touré Yayá va fer una espectacular acció dins l’àrea per marcar el definitiu 3-1 . Una acció que podria haver signat Eto’o o Messi. Un golàs, el primer de l’exjugador del Mònaco.
Maradona i Messi, a la Llotja
A la Llotja del Camp Nou, i 25 anys després, Diego Armando Maradona tornava a posar els peus al recinte que durant dos anys el va veure com a jugador. El ‘10’, ara seleccionador argentí, va presenciar amb l’altre ‘10’, Leo Messi, el partit entre el FC Barcelona i el Mallorca.