Les remuntades, qüestió d’esperit

15.01.2009 13:19

Vanessa Forns

Amb la d’aquest dimecres davant l’Atlètic de Madrid, el Barça va aconseguir la quarta remuntada en els darrers cinc partits que ha disputat. Un fet que demostra l’innegable esperit d’equip d’un grup que mai dóna el partit per perdut.

Després de superar la plantilla que dirigeix Javier Aguirre i aconseguir així l’accés als quarts de final de la Copa del Rei, Josep Guardiola va recalcar en la roda de premsa posterior al matx la importància de “no perdre mai l’esperit” que l’equip demostra partit rere partit. “Tots ens sentim partícips de tots els partits i de totes les competicions, i això és un símptoma molt bo, saber que hem de continuar anant partit a partit, i que encara no toca relaxar-nos”, afegia el tècnic en aquest sentit.

I és que, sense cap mena de dubte, és aquest esperit d’equip el que ha dut la primera plantilla de futbol a ser capaç de remuntar un marcador que li era advers en quatre dels últims cinc partits que ha disputat, tres de Lliga i un de Copa del Rei.

Primer, a El Madrigal

vilareal-fcb_x6x.jpgLa primera d’aquestes quatre remuntades va tenir El Madrigal com a escenari. El Vila-real es va avançar en el marcador just a l’inici de la segona meitat del partit (Cani, minut 48). Lluny d’abaixar els braços, el Barça va trigar només sis minuts a respondre a aquest contratemps. Primer Keita, amb una rematada de cap impecable (min. 54), i posteriorment Henry, després d’una bona assistència de Xavi, posarien l’ 1-2 definitiu.

Situació similar davant el Mallorca

_J2N0452.jpgEn el primer partit del 2009 , al Camp Nou i davant el Mallorca, es va produir una situació molt semblant. En aquella ocasió, primer Henry (min. 30), amb un xut creuat; seguidament Iniesta, que aquell dia tornava després d’una lesió (min. 75); i, per últim, Touré Yaya (min. 92), responien a un primer gol d’Aduriz (min. 15).

Orgull per superar l’Osasuna

osasuna-fcb_x4x.jpgUn Barça molt superior al seu rival i gràcies a l’actuació estel·lar de Lionel Messi, que aquell dia marcaria un ‘hat-trick’, superava l’Atlètic de Madrid en l’anada dels vuitens de final de la Copa del Rei. Poc després, al Reyno de Navarra, el primer equip va haver de carregar-se de coratge i apel•lar a l’orgull de nou per aixecar un partit que se li havia posat molt complicat.

Malgrat que s’havia avançat abans del descans amb un gol d’Eto’o (min. 45), el cuer va ser capaç de capgirar el marcador a la segona part (Flaño, min. 62; Pandiani, min. 72). El líder no es va donar per vençut i, a base de caràcter, va trobar el premi en els instants finals, gràcies a les dianes espectaculars de Xavi (min. 80) i Messi (min. 84).

A quarts de la Copa

QM3D8951.jpgEn el cas més recent, el d’aquest dimecres , el conjunt dirigit per Pep Guardiola va tornar a superar l’Atlètic de Madrid per certificar el seu accés als quarts de final de la Copa del Rei. Els gols de Bojan (min. 28) i de Gudjohnsen (min. 76) van servir per capgirar el 0-1 inicial de Sinama (min. 23).
Dues remuntades més
El FC Barcelona ha aconseguit dues remuntades més en la temporada present. La primera es va produir a Montjuïc, en la que va ser la cinquena jornada de Lliga davant l’Espanyol. En un partit marcat pels incidents que es van produir a les grades, Coro aconseguia l’1-0 en el minut 20. Primer Henry, en el 83, i després Messi, en temps de descompte i de penal, van fer que el Barça s’endugués els tres punts al Camp Nou.

En el següent matx, corresponent a la Lliga de Campions i en el qual el FC Barcelona va visitar el camp del Xakhtar Donetsk, el conjunt barcelonista va capgirar una diana inicial d’Isinho en els darrers instants de la primera part del partit amb dos gols de Messi a les acaballes del partit.