Un equip que sap patir

04.01.2009 13:26

Edgar Fornós

El FC Barcelona ha demostrat ser un equip capaç de capgirar situacions adverses. Amb la victòria davant del Mallorca ja són cinc les remuntades dels blaugrana aquesta temporada.

Una manera de veure si un equip funciona a la perfecció és observar com se’n surt de les situacions que comencen coll a munt, és a dir, partits on el rival es posa per davant en el marcador i s’ha de fer un sobreesforç per emportar-se els tres punts. Aquesta temporada el FC Barcelona ja ha estat capaç de remuntar els partits de Lliga disputats amb el Betis, l’Espanyol, el Vila-real i el Mallorca, a més del partit de Champions contra el Xaktar Donetsk.

Comença l’any com s’acaba, amb remuntada

vila-real-fcb_x21x.jpgEl Barça acomiadava l’any 2008 aixecant un partit en un dels camps més complicats del campionat, El Madrigal. El Vila-real s’havia avançat amb un gol de Cani però Keita i Henry van capgirar al marcador. El primer partit del 2009, el del Mallorca, també es va guanyar gràcies a una nova remuntada.

Dos partits que impulsen al Barça

fcb-betis_x10x.jpgEls de Guardiola van iniciar la Lliga cedint punts. La primera victòria no va arribar fins a la tercera jornada i va ser contra l’Sporting. Per poder iniciar una ratxa de triomfs consecutius, el Barça va haver de remuntar els dos partits següents davant del Betis i l’Espanyol . Els andalusos van aconseguir empatar un partit on el Barça s’havia avançat en dues ocasions. Al final un gol de Gudjhonsen mantindria els tres punts a casa.

En el derbi català disputat a Montjuïc contra l’Espanyol, el FC Barcelona va protagonitzar la remuntada més complicada. A falta de deu minuts per acabar el partit els blaugranes perdien 1 a 0. Henry al minut 83 i Messi en temps afegit donaven la victòria al Barça.
A la Champions, també
El Xaktar Donetsk ucraïnès va patir, a la segona jornada de la Lliga de Campions, la capacitat de reacció del Barça. Messi amb dos grans gols situava un 1 a 2 marcador final.