Itàlia, als quarts de final (0-2)

Euro 2008

17.06.2008 23:12

La selecció italiana ha estat superior al combinat francès. Amb el gol de Pirlo i el de De Rossi, l’equip de Donadoni s’ha classificat per els quarts de final.

L'última jornada del grup C ha enfrontat França i Itàlia en un partit en el que estava en joc un lloc als quarts de final de l’Eurocopa. Amb Henry i Abidal de titulars per França ha començat la reedició de la final del Mundial del 2006, i en aquesta ocasió, de nou, Itàlia ha sortit guanyadora de l’enfrontament.

Primers minuts d’atac mutu

Conscients del que estava en joc els dos equips han sortit a mossegar i només passats tres minuts Luca Toni ha tingut una clara ocasió que ha acabat amb un xut que ha sortit desviat. Benzema i Henry han protagonitzat clares ocasions de perill, però una Itàlia molt ben organitzada defensivament ha tallat tota opció de finalització. Al minut 10 de joc, la selecció bleue ha perdut a Ribéry que s’ha retirat del terreny de joc per lesió.

Expulsió, penal i gol

La intensitat en el joc ha anat en augment i en el minut 23, el col•legiat ha ensenyat una targeta vermella a Éric Abidal per cometre una falta sobre Luca Toni dins de l’àrea i ha assenyalat penal. Pirlo ha estat l’encarregat d'executar la pena màxima, penal que ha convertit el mitja punta italià. Al minut 24 la situació ha canviat complètament: Itàlia per davant en el marcador i França amb només deu homes.

Itàlia agafa les regnes

Arribats a aquest punt el combinat de Donadoni ha agafat les regnes del partit amb un Luca Toni que ha protagonitzat i desaprofitat tot un seguit de clares ocasions, rematades a porteria que, per poc, han sortit desviats. França, amb un jugador menys, ha intentat respondre a les ofensives italianes amb discretes jugades d’Henry i Benzema. Amb la provisional victòria d’Itàlia s’ha arribat al descans.

Els italians amplien diferències

Buffon.jpgLa selecció bleue no ha abaixat els braços a la represa i ha continuat creant. En el minut 49 el davanter de l’Olympique de Lió ha tingut una bona ocasió amb un xut que ha sortit per sobre de la porteria. Els de Donadoni, per la seva banda, no han deixat de buscar un segon gol, diana que ha arribat en el minut 61 arran d’un llançament de falta de De Rossi en el qual la barrera francesa ha fet canviar la direcció de l’esfèric que ha acabat dins de la porteria de Coupet.

La selecció bleue, trencada

Malgrat els intents i les constants carreres dels jugadors francesos, el combinat bleue s’ha vist superat. Amb els esquemes trencats i amb un Benzema, un Clerc i un Henry que no ho han deixat d’intentar, l’últim quart d’hora ha baixat considerablement de intensitat. Benzema ha tingut una clara ocasió en el minut 73, ocasió que ha fet lluir-se a Buffon i Itàlia ha continuat amenaçant la porteria de Coupet sense obtenir més resultats. Sense cap canvi substancial en la tònica del partit, el col•legiat ha xiulat el final del partit. Amb un 2 a 0, Itàlia es classificava pels quarts de final.

La derrota de Rumania

La derrota de Rumania (2-0) davant d’Holanda ha obert el camí a la selecció de Donadoni als quarts de final. Un gol de Huntelaar en el minut 54 i un segon de Van Persie en el 87, han donat la victòria als holandesos que passen als quarts com a primers classificats i ha deixant a Rumania fora dels quarts.