Portugal, sense Deco, cau davant Suïssa (2-0)

Euro 2008

15.06.2008 22:55

Amb un onze sense molts dels titulars habituals- entre ells el blaugrana Deco – Portugal ha perdut contra Suïssa per 2-0 en un partit intranscendent per a tots dos equips.

Sense Deco, Cristiano Ronaldo, Simao, Carvalho o Nuno Gomes en l’onze inicial, Portugal no ha pogut amb la coamfitriona Suïssa que s’ha acomiadat de l’Eurocopa amb un bon partit i una victòria contra una de les candidates a endur-se el títol. El seleccionador portuguès, Luiz Felipe Scolari ha fet jugar homes poc habituals en els onzes inicials com l’ex blaugrana Quaresma, Postiga o Meireles i ha donat descans a les peces clau de l’equip de cara als quarts de final.

Poc joc però bones ocasions

En el primer temps, tots dos equips ha tingut bones ocasions per marcar tot i que el joc no ha estat massa brillant. L’ocasió més clara ha estat per Portugal en el minut 18 quan Pepe ha desviat al pal un xut des de la frontal de l’àrea suïssa. El combinat helvètic ha pogut marcar en el minut 32 però Ricardo ha estat providencial aturant un potent cop de cap de Yakin. Els portuguesos han reclamat dos penals dins l’àrea local per dues caigudes de Nani en els minut 15 i 42.

Suïssa superior en el segon temps

Hakan_Yakin.jpgEn el segon temps, Portugal ha sortit al camp amb ambició. En el minut 52, Nani – el millor dels portuguesos- ha estavellat un xut al pal després d’una ràpida acció de contraatac. Però ha estat un miratge ja que Suïssa s’ha fet amb el timó del partit. En el minut 62, Barnetta no remata per poc una assistència de Inler i dos minuts després, el propi Inler engalta un fort xut des de fora de l’àrea que surt fora per poc. El gol suïs ha arribat en el minut 71 quan Hakan Yakin ha rematat una bona assistència en profunditat de Derdiyok. Deu minuts després, Fernando Meira fa penal a Barnetta que Hakan Yakin transforma en el 2-0 definitiu.

Portugal i Turquia, al quarts de final

gol_Turquia.jpgPortugal ha acabat com a primera del grup A, empatada a 6 punts amb Turquia que s’ha classificat per als quarts de final després de guanyar a la República Txeca per 3-2 en un partit d’infart en el que els turcs han remuntat un 0-2 en contra.