Espanya, classificada per als quarts (1-2)

Euro 2008

14.06.2008 20:10

Espanya, classificada per als quarts de final (1-2)

La selecció espanyola s'ha classificat per als quarts de final de l'Eurocopa com a primera de grup després de guanyar Suècia (1-2) i de la derrota de Grècia contra Rússia (0-1).

Carles Puyol, Xavi i Iniesta han disputat el segon partit oficial amb la selecció espanyola en el segon partit del grup D, que ha enfrontat a Suècia i a Espanya. Els tres barcelonistes, que han estat precisament els tres subsituïts, s’han retrobat damunt del terreny de joc amb l’exblaugrana suec Henrik Larsson.

Inici i gol

El combinat espanyol ha portat la iniciativa ofensiva en els primers minuts, però una defensa sueca ben organitzada en la seva àrea ha retardat l’arribada del gol fins el minut 14, quan Fernando Torres ha fet pujar el 0-1 al marcador: en una jugada d’estratègia Silva ha centrat i Torres ha rematat l’esfèric amb la cama dreta. La selecció sueca, però, sense semblar afectada, ha avisat amb una acció ofensiva que ha fregat el pal.

Equilibri de forces i canvi de Puyol

ibrahimovic.jpgDesprés de la diana d’Espanya, les forces s’han equilibrat, tot i que la selecció sueca, malgrat no tenir gaire ocasions clares de gol, ha augmentat el seu joc ofensiu amb constants arribades a l’àrea d’Iker Casillas. En el minut 24 Carles Puyol, amb molèsties a la planta del peu dret, ha demanat el canvi i ha estat substituït per Albiol. El conjunt suec, cada vegada més ficat en el partit, s’ha acomodat a l’àrea d’Espanya fins que al minut 33 Ibrahimovic ha superat Sergio Ramos dins l’àrea petita i ha batut a Casillas fent pujar l’empat a un al marcador. La diana sueca ha donat ales al conjunt de Lagerback, que ha passat a tenir el domini de l’enfrontament fins a la mitja part.

Segona part sense blaugranes

Les forces han continuat igualades a la represa, en uns minuts en els quals els contraatacs han estat a l’ordre del dia. En el minut 57 de joc, el seleccionador espanyol Luis Aragonés ha deixat el combinat espanyol sense blaugranes: Cesc Fàbregas ha entrat en el lloc de Xavi i Cazorla ha substituït Andrés Iniesta. Després d’uns minuts de sequera d’ocasions d’Espanya, el conjunt d’Aragonés ha tingut una triple ocasió de gol, en què Silva, Villa i Torres no han aconseguit finalitzar la jugada per ben poc. A partir d’aquesta ocasió el domini s’ha tenyit de vermell amb múltiples oportunitats de perill.

Als quarts com a primers del grup D

villa_suecia.jpgEn el tram final del partit els dos conjunts han intentat marcar la diana que decantés la balança i els donés la classificació virtual per als quarts de final. Classificació que ha arribat en el temps afegit amb un gol de David Villa que, gràcies a un refús llarg de Capdevila, ha superat per velocitat el seu marcador i s’ha plantat davant Isaksson, al què ha batut amb un xut ras. Amb aquesta victòria  i la derrota de Grècia contra Rússia (0-1), la selecció de Luis Aragonés es classifica per als quarts de final com a primera de grup i evita en l'encreuament la potent selecció holandesa.