Henry marca però Holanda, a quarts (4-1)

Euro 2008

13.06.2008 22:59

Holanda s’ha classificat pels quarts de final de l’Eurocopa després de golejar França (4-1). El blaugrana Henry ha marcat l’únic gol francès. França ha encaixat una derrota excessiva en un gran partit de futbol.

En un dels millors partits de l’Eurocopa, Holanda ha golejat França per 4-1 i s’ha assegurat la classificació pels quarts de final. Tot i la superioritat holandesa, França no ha merescut un correctiu tan sever. Els blaugranes Henry – que ha marcat l’únic gol de França – i Thuram han jugat tot el partit mentre que Abidal l’ha vist des de la banqueta.

Primera part trepidant

GOL_KUYT.jpgEl primer temps va ser d’un gran nivell futbolístic i jugat a un alt ritme per tots dos equips. França es van veure superada pels holandesos en els primers vint minuts. Holanda va marcar aviat l’1-0. En el minut 10, Kuy rematava de cap un córner llençat per un inspirat Van der Vaart. Holanda ha tingut més ocasions amb xuts de Koyt i Van der Vaart però Holanda ha reaccionat i posat setge a la porteria de Van der Sar.

Van der Sar, decisiu

Les grans intervencions del porter holandès Van der Sar van impedir que França capgirés el partit. El porter del Manchester United ha estat decisiu en accions de Govou, Malouda o Ribery, el millor dels francesos. El blaugrana Henry no ha aparegut massa durant el primer temps però ha estat a punt de marcar amb un gran xut des de la frontal de l’àrea que ha sortit fora per ben poc. Thuram només ha patit en defensa en el primer quart d’hora però després no ha tingut problemes per controlar Kuyt.

Segona part de videoteca

VAN_PERSIE.jpgEl nivell del partit no ha baixat en el segon temps ni tampoc el domini francès. En el minut 49, França reclamava penal per unes mans d’Ooijer. En el 53’ Henry, sol davant Van der Sar, enviaba una vaselina per damunt de la porteria. Quan més a prop semblava l’1-1, Van Persie rematava al fons d ela porteria francesa una centrada de Robben. França no es va ensorrar i en el minut 71, Henry feia el 2-1 rematant suaument una centrada de Sagnol. Però en la següent jugada, Robben culminava una ràpida jugada col•lectiva que significava el 3-1. Aquest gol va deixar França molt tocada i ja no va ser capaç de capgirar la situació. En temps afegit, Sneijder, amb un fort xut des d ela frontal de l’àrea feia el 4-1 definitiu. En el grup C, Holanda ja és a quarts mentre que França i Itàlia es jugaran la classificació el proper dimecres en un partit d’alta tensió.