Deco guia el segon triomf portuguès (3-1)

Euro 2008

11.06.2008 20:03

Jesús Carrillo

La selecció de Portugal ha sumat la segona victòria a l’Eurocopa després del 3-1 a la República Txeca en el partit corresponent al grup A jugat a Ginebra. Deco ha estat clau.

Portugal ha portat la iniciativa a la primera part. Els jugadors de Scolari han buscat més el partit que els xecs. Però tots els llançaments des de fora de l’àrea per part dels lusitans han acabat a les mans de Peter Cech. Deco, aprofitant un rebuig del porter, feia el primer gol als vuit minuts i Sionko, en acció d’estratègia, l’empat per als centreeuropeus als disset minuts del primer acte.

Intensitat portuguesa

A la segona part la selecció de Portugal ha intensificat el ritme del partit. El porter del Chelsea, Cech, ha estat fonamental perquè els xecs no encaixessin més gols. En tot cas, no ha pogut evitar el segon gol, obra de Cristiano Ronaldo, després d’una molt bona assistència a càrrec del blaugrana Deco. Instants abans del segon gol de la selecció de Scolari la República Txeca ha estat a punt de fer el segon gol.

Reacció txeca

El segon gol portuguès ha provocat la reacció dels txecs. L’entrada al rectangle de joc de Jan Köller, el jugador de més alçada de l’Euro’08, ha provocat bones ocasions d’empat, que finalment la defensa de Portugal, amb moltes dificultats, ha pogut dominar. Als instants finals del partit una bona passada de Deco sobre Ronaldo ha provocat l’acció del tercer gol portuguès, que finalment un exbarcelonista, Ricardo Quaresma, ha materialitzat.

El barcelonista Anderson da Souza, “Deco”, ha jugat tot el partit a un molt bon nivell de joc, tant en atac com pel que fa a tasques de contenció al mig camp.
La fitxa
Rep. Txeca: Cech; Grygera, Ujfalusi, Rozehnal, Jankuloski; Galasek (Jan Köller min. 73), Matejoski (Vicek min. 67); Sionko, Pollack, Plasil; Milan Baros.

Portugal: Ricardo; Bosingwa, Pepe, Carvalho, Ferreira; Petit, Moutinho (Fernando Meira min. 74); Cristiano Ronaldo, Deco, Simao (Quaresma min. 81); Nuno Gomes (Almeida min. 79).

1-0: Deco min. 8
1-1: Sionko min. 16
2-1: Cristiano Ronaldo min. 63
3-1: Quaresma min. 91